Ferguson: SIPA je važna agencija za Veliku Britaniju

Veleposlanik Velike Britanije u BiH NJ.E. Edward Ferguson i vojni ataše Velike Britanije u BiH pukovnik Paul Marshall posjetili su jučer (27.11.2014. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastali se sa ravnateljem SIPA-e Goranom Zubcem. Sastanku su nazočili i zamjenik ravnatelja Đuro Knežević, pomoćnik ravnatelja Anđelko Hrgić i v.d. komandanta Jedinice za specijalnu potporu SIPA-e Jovica Mirosavljević.

Budući da se radi o prvoj posjeti britanskog veleposlanika u BiH, na sastanku je razgovarano o svim aspektima rada Agencije, nadležnostima, organizacijskoj strukturi, te ulozi koju ima u sigurnosnom sustavu BiH.

Ravnatelj SIPA-e prezentirao je rezultate najvećih istraga i operativnih akcija SIPA-e u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala u BiH i podsjetio da je u nastupnim govorima najavio velike operativne akcije protiv najtežih oblika kriminala, što je i realizirano. On je istakao da SIPA radi ozbiljno, da je brza i operativna i uvijek spremna da djeluje. Kao takva postala je važan subjekt međunarodne policijske suradnje i ravnopravno participira u zajedničkim istražnim timovima sa drugim europskim policijskim agencijama. Ravnatelj Zubac je rekao da su prioriteti rada Agencije borba protiv organiziranog kriminala, terorizma, teškog financijskog kriminala i korupcije, kao i ratnih zločina, te da će SIPA u budućnosti biti još moćnija. On je naglasio da je zakon isti za sve i da SIPA bez dileme tretira sve one koji ga krše.
Veleposlanik Ferguson zahvalio se na današnjem prijemu i pohvalio aktivnosti SIPA-e u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala. “SIPA je važna agencija za Veliku Britaniju, a vaši prioriteti su i naši”, rekao je Ferguson
.
U pratnji ravnatelja Zubca i njegovih najbližih suradnika, delegacija Velike Britanije obišla je službene prostorije sjedišta Agencije i posjetila osnovne organizacijske jedinice.

Sudionici sastanka obostrano su iskazali zadovoljstvo na dosadašnjoj uspješnoj suradnji, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

www.magazinplus.eu – SIPA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close