Faruk Vražalić, bh. rukometni reprezentativac: Vjerujem u našu snagu

Bh. rukometni reprezentativac Faruk Vražalić izrazio je zadovoljstvo odvijanjem priprema našeg A-tima za susret sa Latvijom, koji će biti odigran 2. januara u Vitezu u okviru 3. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2015. u Kataru.

Oslobođenje

“Iako se suočavamo sa problemima zbog povreda, ne trebamo se bojati. U našem timu imamo sada dosta iskusnijih igrača, kao što su Mirsad Terzić, Faruk Halilbegović i Duško Čelica, koji će zamijeniti povrijeđene rukometaše. Bitno je samo da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Velika ozbiljnost u pripremama i takav pristup utakmici, mogli bi biti od presudnog značaja za pozitivan ishod. Ohrabruje  dobra atmosfera u našoj reprezentaciji iako smo svi poprilično umorni od nastupa u svojim klubovima. Međutim, to neće biti problem. Brzo ćemo povratiti svježinu, što je također veoma važno”, istakao je jedna od uzdanica našeg tima Faruk Vražalić. Dodao je da Latvija nije bezazlena ekipa, što je dokazala pobjedama u prva dva kola nad Portugalom sa 29:26 i Estonijom 35:25.

“Zasad još nismo gledali snimke igara Latvije. To ćemo uraditi vrlo brzo. Važnije od toga je da se okrenemo sami sebi i pokušamo se dobro uigrati za taj meč. Ne vjerujem ni u kakve tajne adute nego samo u snagu našeg kolektiva. Bitno je da u okršaj sa Latvijom uđemo maksimalno fizički spremni. Pozvao bih naše navijače da dođu u što većem broju kako bi nam pomogli da na krilima njihove podrške lakše slomimo otpor rivala i upišemo treću pobjedu u kvalifikacijama”, rekao je Vražalić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close