Visoko

Faruk Halilbegović u timu kola mađarske rukometne lige

Bivši reprezentativac BiH nastupa za Mezőkövesdi KC

Bivši bh. reprezentativac Faruk Halilbegović koji trenutno nastupa u elitnom takmičenju mađarske rukometne lige izabran je u tim kola kao najbolji lijevi bek. 

Halilbegović je ranije kako smo već i pisali potpisao ugovor da će do kraja ove sezone nositi dres kluba Mezőkövesdi KC.

Klub za koji trenutno nastupa 31-godišnji Halilbegović formiran je 1993. godine, a do sada su zabilježili značajnije uspjehe u sezoni 2012/13. kada su bili šampioni Mađarske, odnosno u sezoni 2014/15. kada su osvojili bronzanu medalju u mađarskom kupu.

Pored našeg rukometaša u ovom klubu nastupaju još četvorica rukometaša s naših prostora, a riječ je o golmanu Mati Volareviću iz Hrvatske, pivotu Darku Trivkoviću koji je iz Srbije, te dvojici bekova Tomislavu Radniću iz Hrvatske i Aleksandru Ćiriću iz Srbije, dok su ostali rukometaši svi porijeklom iz Mađarske.

Nakon igranja u Turskoj, Njemačkoj i ponuda da otputuje za Ameriku, Halilbegović je ipak izabrao ekipu iz Mađarske, što se ispostavilo kao dobar potez, s toga ne treba čuditi, ako ovaj rukometaš i produži ugovor, te i naredne sezone bude igrao u najjačoj diviziji Mađarske.

SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close