Faruk Halilbegović novi član poljskog Zaglabie Lubina

Sjajni lijevi bek i povremeni reprezentativac naše zemlje Faruk Halilbegović koji je prošlu sezonu nastupao za njemački TV Emsdetten je novi član poljske ekipe Zaglebie Lubin…

Nakon što je Emsdetten ispao, Halilbegović je bio na meti Mindena i Lubbeckea, posebno prve pomenute ekipe, koja ipak nije mogla udovoljiti njegovim zahtjevima, a Poljaci su bili konkretni i željeli su po svaku cijenu vidjeti našeg beka u Lubinu:

“Bila ja opcija ostanka u Bundesligi, ali nisam bio zadovoljan ponudama koje sam dobio. Lubin je prihvatio sve moje zahtjeve, pa tako i finansijske, i dogovorili smo saradnju na dvije godine. Sretan sam i zadovoljan da ću se nakon najjače lige na svijetu oprobati i u poljskoj ligi koja je iz godine u godinu sve jača, i vjerujem da ću pomoći ekipi u borbi za zacrtane ciljeve” – rekao je Halilbegović za SCsport.ba nakon potpisivanja ugovora.

Zaglebie Lubin je prošle sezone završio na devetom mjestu poljske lige, što naravno nije zadovoljilo njihove ambicije, koje su vezane za evropska takmičenja, a igrač sa Bundesligaškim iskustvom kakav je Halilbegović sigurno će biti jedna od udarnih igli ove ekipe.

Faruk Halilnegović je karijereu počeo u visočkoj Bosni, a igrao je još za Borac, Bosnu (S), Slogu, katarsku Al Gharafu, te TV Emsdetten, u čijem dresu je svojim sjajnim igrama zaslužio da se nađe u timu kola 27. kola Bundeslige u društvu Marka Vujina, Andersa Eggerta te Ikera Romera. U dresu TV Emsdettena je odigrao 22 meča i postigao 61 gol.

Za reprezentaciju naše zemlje je odigrao 32 meča.

(Jasmin Tajić)

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close