-TopSLIDEM plusOglasiVisoko

FARMA II: 16. maja u Visokom informativni sastanak za sektor peradarstv

USAID/Sweden FARMA II projekat objavio je 2 nova javna poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, za sektore pčelarstva i peradarstva.

FARMA II poziva kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za poboljšanje konkurentnosti u sektoru pčelarstva i peradarstva, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva.

Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila grants@farmabih.ba  do 5. maja u 11:00 sati.

Planirani termini i lokacije informativnih sastanaka za sektor peradarstva:

– Tešanj: 8. maj u 11:00

– Gračanica: 8. maj u 15:00

– Srbac: 10. maj u 10:00

– Visoko: 16. maj u 12:00

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti ovdje:

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 29. maja, 2017. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

 

Planirani termini i lokacije informativnih sastanaka za sektor pčelarstva :

– Tuzla: 9. maj u 11:00

– Banja Luka: 10. maj u 13:00

– Bihać: 11. maj u 10:00

– Sarajevo: 17. maj u 11:00

– Trebinje: 18. maj u 10:00

– Mostar: 18. maj u 14:00

Kako se navodi u javnom pozivu, zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima BiH zahtjeve moraju dostaviti elektronski putem e-mail adrese grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan oduredaUSAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), najkasnije do 5. juna do 16.00 sati. Aplikanti trebaju da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close