Fahrudin Radončić: ”Bakir Izetbegović je vođa bošnjačke mafije”

SDA i Bakir Izetbegović su glavni kočničari reformskih procesa u BiH, a najveća bošnjačka stranka želi kontrolirati i upravljati i Srbima i Hrvatima, izjavio je predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, Fahrudin Radončić u intervjuu za Press RS.

Ističući kako ne vjeruje da će novoformirana vlast u Federaciji i na razini BiH uspjeti “izgurati” svoj četverogodišnji mandat, Radončić je rekao kako je zbog teške ekonomske i socijalne situacije u BiH realno očekivati nove socijalne nemire.

”Za tri mjeseca u BiH otkaz s posla dobilo je oko 12.500 ljudi! To znači da imamo novih 12.500 gladnih obitelji i realno je očekivati socijalni bunt kao posljedicu nebrige vlasti prema egzistencijalnom statusu građana”, rekao je Radončić.

Komentirajući neuspjeh lidera SDA i HDZ-a BiH da se na sastanku u Mostaru dogovore oko formiranja vlasti i oko proračuna, Radončić optužuje izričito SDA navodeći kako je BiH rob ambicija Izetbegovića.

”Jasno se vidi da SDA želi vratiti politički život u BiH na razinu 1997, 1998, ili čak 1992. godine, kada je njihova riječ bila dominantna i kada su se igrali majorizacije. Bakir Izetbegović je preambiciozan političar, koji želi vladati svim i svačim u BiH. Pod firmom pregovora i raspodjele fotelja, SDA postavlja ratne kadrove koji bi trebali upravljati ne samo Bošnjacima, već i da kontroliraju i druge nacionalne i političke projekte kod Srba i Hrvata. Pesimista sam da će SDA i HDZ BiH, čisto zbog ovih strateških razlika, uspjeti brzo doći do rešenja, iako ih želja za vlašću uvjerava da trebaju raditi zajedno”, rekao je Radončić.

Kaže kako se uloga treće strane u vlasti, Demokratske fronte precjenjuje.

”Kada govorimo o izbornim rezultatima u FBiH, Komšićev DF po broju ukupno osvojenih mandata tek je peta stranka! DF je u cijelu ovu priču oko formiranja vlasti ušao kao privjesak SDA. Ima tu nekih pokušaja da se Komšićeva stranka profiliraq kao neka suverena politička opcija, ali po odnosu koji imaju sa SDA jasno je da se radi o zajedničkom projektu koji se vješto kamuflira. Uostalom, to je i razumljivo, jer je DF mnogo manji koalicijski partner”, rekao je nekadašnji ministar sigurnosti BiH.

Kaže kako očekuje da građani imaju sve manje strpljenja za ovakav neodgovoran odnos vlasti prema njima, naročito u FBiH jer je prošlo već šest mjeseci od izbora, u mnogim županijama vlada još nije formirana, a ”ova vlast nema apsolutno nikakvu razvojnu viziju ili ekonomski program”.

Radončić, po običaju, nije štedio riječi za dopredsjednika SDA i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kojeg je Dnevni avaz, iako ne službeno u rukama Radončića, tijekom nedavne drame oko želje demobiliziranih boraca da se spale, razvlačio kao glavnog krivca.

”Bakir Izetbegović je vođa bošnjačke mafije. Sve dok ne otkrije kako je ubijeno petnaestak naših zapovjednika i visokih političkih dužnosnika i dok ne vrati milijarde maraka koje je njegova obitelj otela i krije ih u Turskoj, mi sa SDA, konkretno s Izetbegovićem, nemamo što razgovarati”, rekao je Radončić i dodao kako SBB nije stranka koja vreba da uskoči u vlast.

”Mislimo da građani stvarno trebaju spoznati kakve su sposobnosti SDA, stranke koja 25 godina vlada Bošnjacima. Kada će doći do promjene vlasti ne bih da licitiram, želim im da rade sljedeće četiri godine, ali čisto sumnjam da će im građani dati toliko vremena s obzirom na ovoliki javašluk, kriminal i korupciju”, rekao je Radončić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close