Fadila Pamukčić-Zečić: Brčanka na čelu modne kuće sa sjedištem u Parizu

Specijalna gošća predstojećeg modnog događaja 33. Nivea BH Fashion Weeka Sarajevo, koji će se održati od 2. do 4. novembra, je Fadila Pamukčić-Zečić, modna kreatorica porijeklom iz Brčkog.

Pamukčić-Zečić je čelnica jednog od najuspješnijih svjetskih modnih brendova Edor Creation, sa sjedištem u Parizu.

Ova kreatorica koja je učestvovala u najznačajnijim modnim događajima svijeta, a čija priča podsjeća na bajku, u Sarajevo stiže isključivo zbog učešća na 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, u okviru kojeg je 4. novembra planirano svečano zatvaranje njenom samostalnom modnom revijom.

Fadila je u ratu izgubila sina i brata, a kao izbjeglica bez igdje ičega stigla je u Francusku gdje se nastavila baviti modom. Za vrlo kratko vrijeme uspjela je svoj san o modnom blještavilu pretvoriti u stvarnost radeći za najznačajnije modne kuće svijeta kao što su Chanel i Balemciaga.

Edor Creation brend sa kojem ova svjetski uspješna Brčanka nastupa u javnosti i diktira trendove u svijetu, je uspomena na poginulog sina Edina i brata Envera.

Danas Fadila živi i radi u Parizu. Moda je njen posao i hobi. Kreiranje odjeće po mjeri za poznate osobe iz javnog života Pariza je rezultat dugogodišnjeg iskustva rada i inspiracije.

Krpice su, često kaže, spasile njen život. Fadila danas ima troje unučadi, a Pariz joj je kao rodno Brčko, navikla se.

Modna kuća Edor Creation, osim dizajniranja odjeće, putem tečaja pomaže mladim kreatorima u Parizu realizirati unikatne modele visoke mode. Kolekciju Edor Creation ćemo vidjeti ekskluzivno i prvi put 4.11.2014 godine na 33. Nivea BH Fashion Week Sarajevo, u Domu Oružanih snaga BiH, s početkom u 20 sati.

Fadila Pamukcic-Zecic 2Fadila Pamukcic-Zecic 1Fadila Pamukcic-Zecic 3141030153.5_mn141030153.1_mn

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close