-TopSLIDEBiHPrivredaVisoko

Fabrika transformatora Energoin trafo Visoko izvezla prve transformatore za evropsko tržište

Fabrika transformatora Energoin trafo Visoko izvezla je prve transformatore za evropsko tržište. To je prvi i veliki korak za elektroenergetsku industriju proizvodnje transformatora u Bosni i Hercegovini, obzirom da je ovo jedinstvena fabrika u poslijeratnom preiodu u našoj državi.

Bosanskohercegovačka fabrika transformatora Energoin trafo d.o.o. Visoko izvezla je svoje prve distributivne transformatore na evropsko tržište, tačnije u Holandiju, te time ozvaničila dugoročno potpisani Ugovor za proizvodnju i izvoz transformatora u Holandiju.

To je prvi i veliki korak za elektroenergetsku industriju proizvodnje transformatora u Bosni i Hercegovini, obzirom da je ovo jedinstvena fabrika u poslijeratnom preiodu u našoj državi.

Iz kompanije ističu da ovo predstavlja veliki uspjeh u samom startu i razvoju proizvodnje transformatora, kako za njih, tako i za cjelokupnu Bosnu i Hercegovinu, te se nadaju da će u budućnosti nastaviti još više širiti svoje poslovanje, jačati našu industriju, nauku i razvoj ovog energetskog proizvoda, kao i osposobljavati mlade kadrove naše države za ovu vrstu industrije.

Fabrika transformatora Energoin trafo Visoko izvezla prve transformatore za evropsko tržište

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close