“Exit” najposjećeniji i najkvalitetniji u posljednjoj deceniji

Direktor “Exit” festivala Dušan Kovačević smatra da će ovogodišnje, jubilarno, 15. izdanje jednog od najboljih muzičkih festivala u Evropi biti najposjećenije u posljednjoj deceniji i po kvalitetu i renomeu izvođača najkvalitetnije ikada.

Kovačević je rekao da se ove godine prvi put u istoriji “Exit” festivala može desiti da ulaznice za pojedine dane budu potpuno rasprodate i da je na osnovu dosadašnje prodaje vrlo vjerovatno da će se to i desiti.

“Ceo tim i ja lično zaista se trudimo da iz godine u godinu sam program napreduje i da ponuda bude što inovativnija i zabavnija.

Definitivno i publika to prepoznaje pa je svake godine, u prethodne tri, poseta sve veća i veća i ono što mogu već sada da najavim jeste da će poseta ovogodišnjem ‘Exitu’ biti najveća u ovoj deceniji”, rekao je Kovačević.

On je najavio da će na festival na tvrđavi doći posjetioci iz više od 60 država sa svih kontinenata te da organizatori očekuju dosta gostiju iz političkog i privrednog miljea velikog broja zemalja.

Kovačević je posebno izdvojio pet velikih turističkih agencija iz Kine, čiji će predstavnici, kako je rekao, doći da se upoznaju sa samim festivalom, kako bi naredne godine promovisali “Exit”, Novi Sad i Srbiju na kineskom tržištu koje bilježi najbrži rast na svijetu i koje je trenutno, uz američko, najveće turističko tržište na svijetu.

Kovačević je najavio da će tokom “Exita” biti potpisan sporazum o saradnji nekoliko gradova pobratima Novog Sada u oblasti kreativnih industrija i turizma, sa ciljem da se region pozicionira kao lider u omladinskom turizmu, što je, kako je istakao, u saglasnosti sa društvenom misijom “Exita”, a to je ekonosmski doprinos Novom Sadu i Srbiji sa jedne i promocija Novog Sada i Srbije u inostransvu sa druge strane.

“Očekujemo da će predstavnici nekoliko bitnih centara iz regiona doći na ‘Exit’ i da ćemo raditi na formiranju svojevrsne festivalske mreže koja bi trebalo da bude objavljena za narednu godinu. Nešto slično što smo uradili u Budvi sa Sea Dance festivalom, može se očekivati da se desi u nekim drugim gradovima regiona, ali u nekom drugom vremeskom periodu i u okviru nekog drugog festivalskog bloka”, najavio je Kovačević.

Govoreći o programu ovogodišnjeg “Exita”, Kovačević je rekao da je izuzetno visok kvalitet izvođača ono što je osnovna karakteristika 15. izdanja “Exita” i istakao da pohvale za kvalitet muzičkog programa na adresu organizatora stižu sa svih strana.

“Radi se o izuzetno raznovrsnom programu sa izvođačima od proverenih legendi ‘Motorhead’, ‘Faithleš’, ‘The Prodigy’ i drugih, do novih autora koji su obeležili ovu deceniju i imaju stotine miliona pregleda na Jutjubu, kao što su ‘Clean Bandit’, Džon Njuman, Emeli Sande. Među njih ubrajam i glavne hedlajnere Dance arene – Hardvela i Martinz Gariksa. Kada se na to doda i Manu Čao dobijamo situaciju da ćemo svake večeri imati po dva hedlajnera na glavnoj bini i jednog hedlajnera na dens areni”, istakao je Kovačević.

Ove godine “Exit” kamp će biti lociran na novosadskoj plaži “Štrand”, a prema riječima Kovačevića, kampovi na “Exitu” i na Sea Dance festivalu u Budvi predstavljaće posebne sadržaje izuzetno atraktivne za posjetioce i biće veoma važni aspekti u smislu privlačenja gostiju na oba festivala.

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close