Evropska liga: Juventus želi finale u svom Torinu

U revanš-utakmicama polufinala Evropske lige, koje će biti odigrane večeras, sastaju se Juventus – Benfica (1:2) i Valencia – Sevilla (0:2) sa početkom u 21.05 sati.

Juventus odavno čezne za osvajanjem neke od evropskih titula, a sada se na putu njegovih ambicija ispriječila Benfica, koja je prošle sezone poklekla u finalu protiv Chelsea i to u 92. minuti. Portugalci u Torino stižu sa prednošću od 2:1 iz prvog polufinala, a Italijani žele finale, koje bi igrali pred domaćim navijačima u Torinu, 14. maja.

U drugoj polufinalnoj revanš utakmici, Valencija priželjkuje visoku pobjedu protiv Seville na svom terenu u pokušaju da poboljša utisak kod svojih razočaranih navijača, budući da su u španskoj Primeri pružali blijede igre. Šišmiši se trenutno nalaze tek na osmom mjestu.

Podsjetimo, u prvom španskom polufinalu Evropske lige Sevilla je slavila pobjedu od 2:0 nad Valencijom, koja se neće olako predati u revanšu.

Na Mestalli vjeruju da će uspjeti ponoviti čudo iz četvrtfinalnih mečeva Evropske lige, u kojem su uspjeli eliminisati Basel pobjedom od 5:0, nakon što su u prvom četvrtfinalnom susretu, bili poraženi sa 3:0. Šišmiši uvijek prijete, no, i Sevilla je sigurno pripremila adekvatan odgovor za njih.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close