Evo zašto je Pjanić 20. najbolji igrač svijeta

U izboru Goal 50 Miralem Pjanić svrstan je na visoko 20. mjesto. Statistika sa SP-a i prošle sezone u talijanskoj ligi pokazuje zašto.

Ime Miralema Pjanića vrlo je cijenjeno u nogometnom svijetu, pogotovo u Italiji i Francuskoj. No, njegovo 20. mjesto u izboru Goal 50 najboljih igrača prošle sezone zvučalo je iznenađujuće. Ali nije nimalo nezasluženo! Reprezentativac BiH odlično je igrao za Romu prošle sezone u Serie A.

A onda je sve začinio nastupom u Brazilu. Iz kojeg izdvajamo 11. mjesto po stvorenim šansama! Stvorio ih je 12, najbolji je Messi s 23, ali Pjanić je jedini u prvih 20 iz reprezentacije koje je otišla kući nakon prvog kruga. Pa uzme li se postotak koliko je često gurao suigrače u prilike, Pjanić bi bio prvi!

Zatim, imao je 116 dodavanja na suparničkoj polovici. Kroos je najbolji s 363, a samo Moutinho i Iniesta imali su više od Pjanića iz momčadi koje su odigrale samo tri utakmice.

Blistao je Miralem i driblajući! Deseti je ukupno na SP-u s 13 uspješnih driblinga (Messi 46, Robben 36…), ali imao je svega 16 pokušaja! Po postotku uspješnih driblinga u samom je vrhu, uz Pogba, Matuidija…

Pjanić je najavio da je Roma spremna skinuti Juventus s vrha. Dogodi li se to doista, i on bi mogao iduće godine i više od 20. mjesta.

(24sata.info)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close