PolitikaRegion

Europu čeka pakao, stiže novi opasni val vrućine

EKSTREMNI vremenski uvjeti stvorili su goleme probleme u dijelovima Europe. Grčka se već danima bori s katastrofalnim požarima u kojima je dosad umrlo najmanje 74 ljudi, dok je Švedsku zahvatio nezapamćeni toplinski val. Zemlju su zahvatili i šumski požari.

Meteorološki servis AccuWeather objavio je danas upozorenje na novi opasni val vrućine koji sredinom tjedna dolazi u Europu. Kako piše AccuWeather, novi val vrućine zahvatit će područje od Španjolske pa sve do Skandinavije. Hrvatsku i Grčku trebao bi zaobići.

“Svi stanovnici ovih područja bit će u velikom riziku od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i djeca”, upozoravaju meteorolozi AccuWeathera.

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, na primjer u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stockholmu. Temperature će rasti i do 40 stupnjeva, a osvježenje neće stići niti po noći.

Vrhunac ovog vala vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

Nakon vrućina – oluje

U subotu će područje od Francuske do Švedske zahvatili promjena vremena. Očekuje se pristizanje hladnijeg zraka što će dovesti do lokalnog razvoja olujnih nevremena.

Nestabilno vrijeme s grmljavinskim olujama nastavit će se diljem tog područja tijekom nedjelje i ponedjeljka.

Index

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close