EU parlament i balkanski standardi: Rezolucijom se traži federalizam i decentralizaciju BiH

EU parlament i balkanski standardi: Rezolucijom  se traži RTV kanal na hrvatskome jeziku, federalizam i decentralizaciju BiH

Ima li političara u Bošnjaka, koji će poput Srbijanskog šef diplomacije Ivica Dačića “europejcima” reči: “… izvolite, gospodo, recite otvoreno što hoćete…”.

Kako javljaju ovdašnji mediji, danas je “pod predsjedanjem Andreja Plenkovića na Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta održana rasprava o Izvješću o napretku Bosne i Hercegovine za 2014. godinu, a u raspravi su sudjelovali i hrvatski europarlamentarci Tonino Picula, Jozo Radoš, Marijana Petir i Dubravka Šuica.

U govoru potpredsjednice Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom Dubravke Šuice istaknuto je da se Rezolucijom  traži RTV kanal na hrvatskome jeziku, federalizam i decentralizaciju BiH.

Konačno usvajanje teksta Rezolucije očekuje se na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta krajem travnja u Strasbourgu.”(vijesti.ba)

Europska zajednica desetljećima već u BiH provodi dvostruku politiku, koja ide na ruku “velikosprskom” i “velikohrvatskom” konceptu rješenja za BiH.
Bošnjačke se kadrove involvira u “neoliberalni” kriminal – mrvicama velikih korporacija se uzmaju ovdašnji resursi za male ili nikave pare. Osim toga, na svaki mogući način pokušava se kriminalizirati Bošnjački korpus, i na taj način da se posije beznađe, a spsa “vidi” – ponudi u “europeizaciji” BiH po receptu Turske – možda nekad, a možda ni tada.

Treba jasno, glasno i nedvosmisleno NEKO u Bošnjaka kazati “DOSTA”.
Hvala van “na vozu, ili ti vlaku za EU” – hvala vam “ima izać”.

Ako nam EU i međunarodna zajednica trebaju radi financiranja političke birokratije proglasite bankrot.
Vratite Ustav Republike BiH – kontinuitet one BiH koju je međunarodna zajednica priznala i prihvatila devedesetih godina prošlog vijeka.
Sve poslije toga, a pod dirigentskom palicom međunarodne zajdnice, je ovu državu dovodilo pred svršen čin – famozno “faktičko stanje na terenu”.
I vijest iz naslova, povod ovog reagovanja, jeste činjenica da se danas ta i takva politika vodi kao zvanična politika Evropske zajednice prema BiH.

Bošnjačkim politikantima i sitnošićarđijama, obično “kasno dolazi iz guzice u glavu”, ali neka ovo bude, barem “pljuvanje u more” – da se vlastitoj sujeti ugoda priušti.

magazinplus.eu

Vezana objava:

– Šuica: Traži se kanal na hrvatskom jeziku, federalizam i decentralizacija BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close