-TopSLIDERukometSportVisoko

Enes Sirčo za MeridianSportBH: “Vjerujem da ćemo se uz pomoć naše publike mi na kraju radovati”

Rukometni golman Bosne iz Visokog Enes Sirčo za MeridianSportBH najavio je narednu utakmicu protiv Borca u okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Poslije teškog gostovanja i poraza protiv ekipe Leotara ponovno imamo težak ispit protiv sigurno najkvalitetnije ekipe u državi RK Borac Banja Luka. Ulogu favorita prepuštamo gostima koji su kroz dosadašnji tok prvenstva još uvijek neporaženi i sigurno da nam neće biti lako doći do bodova. Mi smo ekipa sa dosta mladih igrača koji nemaju mnogo iskustva igranja u najjačem rangu i silom prilika su dobili šansu koju koriste na pravi način i po ko zna koji put dokazuju da je Visoko grad rukometa” – izjavio je Enes Sirčo pa dodao:

“Kako prvenstvo odmiče igramo sve bolje i bolje. Utakmica u Sarajevu protiv Bosne nam je dobro došla jer smo vidjeli da se možemo nositi i igrati i sa onima koju su na papiru ‘kvalitetniji’, te da borbom možemo nadoknaditi manjak iskustva koji imamo. Atmosfera u ekipi je odlična i vjerujem da uz pomoć naše sjajne publike gostima iz Banja Luke neće biti lako i nadam se da će sve proteći u fer i sportskoj atmosferi, te da ćemo se mi na kraju radovati”.

Utakmica Bosne i Borca u Visokom na programu je u subotu u “KSC Mladost Visoko” sa početkom od 20h.

meridianbetsport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close