Emir Suljagić: Za RS ne važi Dejtonski sporazum, EU to podržava

Ovo što se događa u vezi sa školom u Konjević-Polju pokazuje da Dayton, odnosno Dejtonski sporazum više ne važi i da ga Republika Srpska otvoreno ne poštuje i da je otvoreno izašla iz Dejtonskog sporazuma, kazao je u izjavi za Fenu koordinator Koalicije Prvi mart Emir Suljagić.

(Oslobođenje)

– Druga stvar koju ovo pokazuje jest da sve zemlje članice Evropske unije stoje uz Republiku Srpsku na isti način na koji su stajale između 1992. i 1995. godine, te da današnja Evropska unija u BiH nastavlja politiku kako je vodio David Owen, a jedina razlika između Carla Bildta i Petera Sorensena je to što je Bildt pio rakiju s Ratkom Mladićem, a Sorensen pije rakiju sa Željkom Cvijanović odnosno Miloradom Dodikom –  kazao je Suljagić.

Mi smo se do sada kao Prvi mart, kako je kazao, držali po strani u strahu da roditelje ne optuže za ono za šta ih svakako optužuju, da oni manipuliraju vlastitom djecom, odnosno da neko manipulira njihovom djecom.

– Međutim, pošto je očigledno da stvari stoje ovako kako sam rekao da stoje, mi ćemo koliko sutra početi da tražimo na dnevnoj osnovi od Vlade FBiH da otvara ili koristi postojeću školsku infrastrukturu na administrativnoj crti između dva entiteta ili da počne da otvara škole i da obnavlja zakoniti legalni obrazovni sistem BiH u entitetu RS-a, jer je očigledno da tamo postojeći dejtonski sistem ne važi –  kazao je Suljagić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close