-TopSLIDEKultura

Emina Dervišević preuzela Evropsku nagradu za forenzičku medicinu: Prestižno priznanje posvetila Azri Spahić i Almi Suljić

Bosanskohercegovačka doktorica medicinskih nauka Emina Dervišević dobila je prestižnu Evropsku nagradu u medicini za forenzičku medicinu koja joj je sinoć uručena u Parizu.

Dervišević je već vlasnica brojnih priznanja, a njen rad i trud prepoznat je i u Evropi.

Održala je emotivan govor u kojem se zahvalila na ovoj posebnoj nagradi.

– Preplavljena sam emocijama. Ovo je poseban trenutak u mojoj karijeri. Već sam se osjećala kao pobjednik kada sam saznala da sam nominirana za ovu nagradu – kazala je Dervišević, između ostalog.

Naglasila je da je put bio dug, zbog čega se zahvalila porodici koja, kako je rekla, sve ove godine imala razmijevanja za nju i pružala joj podršku.

Nagradu je posvetila doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić, djevojkama koje su tragično preminule 26. maja, nakon što ih je udario automobil na Marindvoru u Sarajevu.

– Nagradu posvećujem onima koje više nisu među živima, kolegicama koje su izgubile priliku da jednog dana osvoje ovu nagradu. Nagrada je u čast i sjećanje na Azru Spahić i Almu Suljić, naše kolegice. Ne brinite, nastavljate živjeti u našim idejama i našim djelima. Počivajte u miru – emotivno je poručila Dervišević.

(Dnevni Avaz)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close