Elvedin Kapo, direktor Reumala: Radi dobro i dobro će ti se vratiti

Elvedin Kapo, direktor Lječilišta Reumal Fojnica po struci je specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije. Za zanimanje doktora odlučio se zbog želje da pomaže ljudima i da bude u prilici pomoći svojoj porodici i ljudima iz okruženja.

“Svoj radni vijek počeo sam kao ljekar, zatim završavam specijalizaciju i radim kao ljekar specijalista u Lječilištu Reumal Fojnica. Nakon višegodišnjeg rada u struci postajem Šef medicinskog sektora i to radim pune četiri godine, nakon čega postajem VD Generalnog direktora”, kaže Kapo u razgovoru za eKapija.ba portal.

Direktor Reumala je kako kaže, sretan, što su ljudi, njegove kolege sa posla, u njemu prepoznali osobu koja može da vodi firmu u ovo teško i turbulentno vrijeme i odgovori svim izazovima koje ova funkcija sa sobom nosi. “Ono što je presudno za uspjeh u ovom poslu jeste moja iskrenost, radinost i spremnost da se žrtvujem, a sve u interesu dobro obavljenog posla i prosperiteta firme u kojoj radim i obnašam ovu jako odgovornu dužnost”, ističe naš sagovornik.

Kapo smatra da je njegov osnovni zadatak sačuvati i unaprijediti kvalitet usluge prema pacijentu.

“Za to je potrebno vršiti kontinuiranu edukaciju i usavršavanje osoblja, izlaziti uvijek sa novim idejama, projektima i tome slično. Prošle godine smo, na primjer, otvorili odjeljenje za Neurorehabilitaciju, a planiramo osavremeniti i proširiti dječije odjeljenje u saradnji sa KCU Sarajevo. Moderni rehabilitacioni centri regiona sve više pružaju usluge raznih hirurških disciplina što bi uz ranu rehabilitaciju tih istih bolesnika značilo značajan iskorak ka novim korisnicima naših usluga”.

Osim životne škole, smatra da je za uspjeh u poslu bitna radna navika, iskrenost i želja za stalnim usavršavanjem.

“Ono što bih volio da drugima prenesem ili da eventualno nauče od mene jeste da sve svoje lične interes podrede interesu kolektiva i sredine u kojoj rade uz punu želju za uspjehom i usavršavanjem. Moramo znati da se puno toga donese od kuće i iz svoje porodice što je u konačnici temelj za uspjeh svakog čovjeka”, kaže Kapo.

On dodaje da mu je zadovoljstvo biti na funkciji direktora, a posebno jer je u prilici da obavlja jedan složen i odgovoran posao, te da zadovoljstvo postaje još veće kada vidi rezultate svog rada koje se ogleda u zadovoljstvu i povjerenju radnika firme na čijem je čelu. Zadovoljstvo mu je također što radi sa jako dobrim i iskusnim suradnicima bez kojih ne bih uradio ništa.

Pored ovih pozitivnih stvari, kao i svaki posao, i direktorska pozicija ima svojih mana: “Negativne strane vođenja ovakvog preduzeća su te da je ovaj posao jako težak i odgovoran i jako troši čovjeka koji to radi odgovorno i svim svojim bićem”.

Mladim ljudima koji se tek probijaju u poslovni svijet savjetuje da budu uporni, rade i vjeruju u sebe. On lično na profesionalnom planu želi postići uspjeh koji će biti zapažen i istican kao primjer.

Kapo pored svih obaveza nađe malo i slobodnog vremena, koje uglavnom provodi sa porodicom, a voli i da čita. Najdraža knjiga mu je Sto godina samoće, a najviše ga nasmijava dobar vic.

Moto kojim se vodi u životu je “Radi dobro, drugima misli dobro i dobro će ti se vratiti”, dok je poslovna i životna filozofija direktora Reumala “Ko radi ne boji se gladi”.

A. Šulović – ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close