EKSKLUZIVNO: Izet Hajrović potpisao dokument sa kojim garantuje svoje nastupe za Bosnu i Hercegovinu

Nakon što je njegov mlađi brat Sead debitovao za “U21″ reprezentaciju Bosne i Hercegovine, za vjernost našoj zemlji odlučio se i fudbaler švicarskog Grasshoppersa Izet Hajrović.

Piše: Bojan Selesković

Kako ekskluzivno saznaje Reprezentacija.ba portal iz provjerenih izvora, Izet Hajrović je potpisao dokument sa kojim garnatuje da će u budućnosti nastupati za Bosnu i Hercegovinu, te sa kojim se zvanično pokreće procedura promjene sportskog državljanstva.

Hajrović, koji je u sezoni iza nas za Grasshopperse postigao osam golova u 33 meča, nastupao je za švicarsku “A” reprezentaciju, ali u prijateljskim mečevima, tako da nema pravnih smetnji za njegov nastup u dresu Bosne i Hercegovine.

Švicarski mediji pod uticajem njihovog fudbalskog saveza pokušali su na sve načine pridobiti Izeta Hajrovića za sebe, te su nakon saznanja o njegovoj želji da sa bratom Seadom dođe na okupljanje naše reprezentacije u Ljubljanu učinili niz koraka kako bi ga u tome spriječili, pa su između ostalog i lažirali njegove izjave u kojima kritikuje našeg reprezentativca Edina Džeku.

Treba spomenuti da Izet Hajrović nikada u svojoj karijeri nije pozvan na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine u statusu igrača ili gosta, te da su kritike iznesene na njegov raniji odabir igranja za Švicarsku bile potpuno neopravdane.

Saznajemo i kako su u NFSBIH već pokrenuli proceduru promjene sportskog dražvljanstva Izeta Hajrovića.

(Reprezentacija.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close