-TopSLIDEVisoko

Ekološki problem u MZ Gračanica je “dogorio do nokata” …

Ekološki problem u MZ Gračanica je “dogorio do nokata” – poduzet ćemo sve da zaštitimo zdravlje naših građana

O ekološkim problemima u MZ Gračanica mediji su pisali i ranije, međutim prema informacijama mještana odgovor nadležnih još od 2018. godine je izostao i problemi su sada samo veći.

“Ono što je godinama zapustila bivša vlast i JKP Visoko ne može se riješiti odmah, ali će se odmah krenuti u rješavanje. Ova problematika je jedan od dokaza da gdje god smo “zagrebali” nakon preuzimanja mandata, nažalost imali smo problem, ali i dokaz da u javnim preduzećima moramo u što kraćem periodu izvršiti promjene menadžmenta i reinžinjering poslovnih aktivnosti, jer zdravlje nema alternativu.

Kao čovjek osuđujem postupke pojedinaca koji truju svoje komšije paljenjem guma, istresanjem klaoničkog otpada na nedozvoljenim mjestima i paljenje kostiju. Osuđujem i JKP Visoko jer je isto trebalo biti dio rješenja i primjer zakonskog poslovanja i odlaganja otpada, a ne biti dio problema i nelegalno odlagati ni manje ni više azbestne table koje su kacerogeni otpad u blizini naselja.

Evidentno je da se ovdje od strane pojedinaca u svim segmentima ekološkog problema u MZ Gračanici zarađuju ogromne pare i direktno truje narod! Oni koji ne mogu raditi u skladu s zakonom morat će za to odgovarati!

Ovu priliku koristim da dam punu podršku našim građanima u MZ Gračanica u borbi protiv ovih pojava i obećam da ćemo sve dići na noge i zajedno rješavati ovaj gorući problem. Očigledno da ćemo morati uključit i tužilaštvo, jer “dogorilo je do nokata”!

Poslao sam dopise Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove, Policijskoj stanici Visoko, Odsijeku za inspekcijake poslove Gradske uprave, Službi za lokalni ekonomski razvoj i JKP Visoko da svako iz svoje nadležnosti izvrši analizu ovog problema, a kako bismo mogli organizovati zajednički sastanak koji ke zakazan za 26.08.2021. godine i definisati plan konkretnih aktivnosti koje će se poduzimati u narednom periodu. U cjelokupan proces rješavanja problematike bit će uključeni i mještani MZ Gračanica, a s kojim ćemo ovih dana izaći na teren i na licu mjesta zajedno dogovarati aktivnosti ” – istakao je gradonačelnik Ganić.

Gradska uprava Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close