Edin Gali (visočki zet) iz serije ‘Momci s Medisona’ na jesen u filmu s Hadžihafizbegovićem

Pred projekciju filma “Sa mamom” bh. reditelja Faruka Lončarevića, uz ekipu filma predvođenu Mirom Furlan, prošao je i zvijezda serije “Momci s Medisona” Edin Gali u pratnji Emira Hadžihafizbegovića. Najavili su saradnju.

(slobodna-bosna.ba)

“Emir je naš najbolji glumac, naš Jack Nicholson! Svakako da bih volio raditi s njim, bilo bi to veliko iskustvo! Imam sreću da sam glumio u velikim produkcijama, ‘momci s Medisona’, Hemingway & Gellhorn sa Nicole Kidman, ali bih volio glumiti i ovdje, i to s Emirom”, kazao je raspoloženi Gali.

 

Hadžihafizbegović je dodao kako se saradnja može očekivati već na jesen:

 

“Edin glumi po Hollywoodu, ali bih ga ja iskreno volio vidjeti i u filmovima na našim prostorima. Možda već najesen zaigramo skupa u jednom filmu, vidjećemo”, kazao je Hadžihafizbegovićem.

 

Nakon što je crvenim tepihom u 19:30 neočekivano prošetala Jadranka Kosor, u 22 sata pažnju publike plijenila je ira Furlan koja je došla kao dio ekipe Lončarevićevog filma.

 

Glavni glumci Mira Furlan, Branko Đurić Đuro, Marija Pikić i Sanja Vejnović su predvođeni Lončarevićem pozdravili malobrojnu publiku ispred Narodnog pozorišta.

 

Film “Sa mamom” donosi priču o mladoj umjetnici Berini koja pokušava živjeti svoju tek otkrivenu seksualnost i prihvatiti neumoljivu smrt majke. Jasna, dominantna žena, majka, doktorica i stub porodice, ulazi u terminalnu fazu raka dojke s kojim se borila devet godina. Njen muž Mladen ne zna kako se nositi. Živeći u svom svijetu, okružena porodicom s kojom ne umije komunicirati, Berina, za dobro cijele porodice, pokušava spasiti majku na jedini način koji zna – kroz magiju, obrede, vjeru…

 

(A.P.)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close