LifestyleModa i ljepotaVisoko

Džejla Glavović Očuz: Torbe s mojim imenom radila sam sa cijelim timom

Jedna od naših najpoznatijih manekenki, Džejla Glavović Očuz, posljednjih dana vrijedno radi na novim kampanjama. Jedna od njih je i ona koja će oduševiti sve ljubiteljice njenog lika ali i domaćeg brenda jer će se na tržištu uskoro pojaviti kolekcija torbi pod nazivom Jeyla

(Autor: Andrea Tomasevic – azramag.ba)

Koteks Tešanj i njihova modna linija Danial S prepoznali su Džejlin profesionalizam te su došli na ideju da upravo ona predstavi cijeli asortiman koji se sastoji iz dva dijela.

– Firma čije je sjedište u Tešnju, „Koteks Tešanj“ proizvodi odjeću, obuću, ženske tašne i razne specijalne i namjesne artikle i dodatke, a između ostalog proizvodi i opremu za policiju, vojsku i druge specijalne službe. Njihova modna linija Danial S, koja predstavlja sestrinsku firmu i u okviru je Koteksa, proizvodi vrlo zanimljive muške i ženske odjevne predmete i torbe.

Saradnja sa kompanijom Koteks počela je krajem prošle godine, kada je Džejla u sklopu sajma tekstila organizirala modne revije. Tad je dogovorena suradnja i snimanje kataloga koje se realiziralo protekle sedmice.

– Moram istaći kako nikad dosad nisam radila kampanje za takvu vrstu odjeće i obuće koju koriste specijanlne jedinice, policija, službe civilne zaštite… Iz tog razloga je i bilo vrlo zanimljivo, nesvakidašnje i smatram kako sam se dobro snašla u toj ulozi. Oprema koju sam nosila na snimanju, pored toga što se prodaje na bh. tržištu, izvozi se i u Crnu Goru, Srbiju, Sloveniju, Hrvatsku, Njemačku, Italiju, Poljsku, Albaniju, Mađarsku i Rumuniju.

Nakon snimanja kataloga za specijalnu opremu Džejla je došla na svoj „teren“ pa je snimanje nastavljeno i za modnu liniju Denial S. Ono što je posebno raduje jeste činjenica da je prva u BiH po kojoj će jedan modni dodatak nositi ime.

– U izradi torbe koja će nositi moje ime učestvovala sam skupa sa modelarima i konstruktorima. Torba nosi ime „Jeyla“, jer su me tako prozvali agenti koje me zastupaju na stranim tržištima. Na samom početku moje inostrane karijere preformulirali su moje ime u Jeyla da bi izgovarali pravilno. Kada je riječ o torbi, veliki je kompliment za jednu ženu da neki modni komad nosi njeno ime, a naročito torba, koju svaka žena voli. Torba je izrađena od visokokvalitetne kože koja se nabavlja u istoj fabrici u kojoj kupuje i brend Gucci. Drago mi je da na ovaj način ponovo promovišem domaće jer je kompanija Koteks privredno društvo koje se bavi i otkupom, preradom i prodajom sirove kože, proizvodnjom kožne konfekcije i galanterije, transportom, proizvodnjom i izradom vojne, policijske, taktičke opreme, obuće, galanterije i raznih specijalnih dodataka, pored svoje modne linije Danial S.

Džejla ističe kako će torbe sa svojim potpisom rado nositi jer su rađene u oblicima koje ona voli i preferira a birala je i vrstu i boju kože kako bi svaka dama dobila najkvalitetniji proizvod.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close