Dva HDZ-a i HSP: Reformu treba BiH, a ne Federacija

Zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Nikola Lovrinović za Oslobođenje je rekao kako je njegovoj stranci važnija reforma državnog nego federalnog Ustava.

(Oslobođenje)

Istaknuo je kako će HDZBiH sudjelovati i u reformiranju Ustava FBiH, no mišljenja je kako bi se svi gorući problemi u zemlji mogli riješiti reformiranjem Ustava BiH.

– S obzirom na obimnost i ozbiljnost teme kojom su se eksperti bavili, ne mogu iznijeti službeno stajalište stranke. Eksperti su silnu energiju uložili kako bi donijeli preporuke za reformu FBiH. No, same preporuke nisu dovoljne da se krene s reformama federalnog Ustava. Mi u HDZ-u BiH mislimo da je znatno važnije uraditi kompletnu reformu Ustava BiH. To bi onda bilo rješenje za sva naša goruća pitanja u zemlji. Ipak, kao ozbiljni politički čimbenici, mi nećemo prepustiti slučaju reforme Ustava FBiH ili BiH, izjavio je Lovrinović.

Istaknuo je kako se hrvatski narod zajedno sa svojim političkim predstavnicima nakon zadnjih općih izbora našao u vrlo neugodnoj situaciji, te kako je na sceni tiha redefinicija Federacije.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close