Državno prvenstvo BiH za seniore/ke: Duple krune za Aličića i Hadžiahmetovićevu

U Ilijašu je održano Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine za seniore i seniorke, u organizaciji STS BiH i STK “Hašim Spahić”. Na prvenstvu je nastupilo 80 seniora i 24 seniorke. Kod seniora trijumfovao je mladi Zeničanin u dresu Vogošće Aličić Armin dok je kod seniorki Hadžiahmetović Emina osvojila sedmu uzastopnu titulu.

Aličić je u finalu savladao klupskog kolegu i dubl partnera, velikana bosanskohercegovačkog stonog tenisa i olimpijca Srđana Miličevića sa 4:0. Miličević je tokom turnira prikazao sjajnu igru i zasluženo se našao u finalu, ali je bilo vidljivo da mu je tada ponestalo i snage i nije imao odgovor na odličnu igru Aličića. Treće mjesto su podjelili veteran Alić Anes (Aladža – Sarajevo) i mladi Abdagić Isak (STAD – Sarajevo) koji je zaista predstavljao osvježenje prvenstva.

Hadžiahmetović Emina (Spin 2012 – Sarajevo) je i ove godine potvrdila neprikosnovenost i osvojila je svoju sedmu titulu, a vrijeme od kada je još kao kadetkinja osvojila prvu seniorsku titulu kao da je proletjelo. Hadžiahmetovićeva je u finalu bila bolja od Antonić Miljane (Prijedor – Prijedor) sa 4:0, a treće mjesto su podjelile iskusna Muminović Danira (Stens Euroasfalt – Sarajevo) i Baškarad Ivona (Spin 2012 – Sarajevo).

Aličić Armin i Miličević Srđan su osvojili prvo mjesto u konkurenciji dublova pa STK “Vogošća” ima još jedan razlog za slavlje. Oni su u finalu bili bolji od kombinacije Divović Almir / Abdagić Isak (STAD – Sarajevo), a treće mjesto su osvojile kombinacije Muftić Amer / Alić Anes (Aladža – Sarajevo) i Šehić Adnan / Bobaš Ivan (Mostar – Mostar).

U konkurenciji ženskih parova najbolje su bile Hadžiahmetović Emina i Baškarad Ivona (Spin 2012 – Sarajevo). One su nakon velike borbe u finalu savladale prijedorsku kombinaciju Antonić Miljana / Milojica Sanja. U polufinale su se plasirale još kombinacije Muminović Danira (Stens Euroasfalt – Sarajevo) / Haračić Edina (Bugojno – Bugojno) i Silić Amra (Stens 73 – Cazin) / Marković Snežana (Perućica – Foča).

U toku prvenstva održan je i okrugli sto na temu “Unapređenje stonoteniskog sporta u Bosni i Hercegovini” tokom kojeg su treneri imali priliku da razmjene mišljenja i daju prijedloge za budućnost našeg sporta.

SENIORI POJEDINAČNO

1. Aličić Armin (Vogošća – Vogošća)
2. Miličević Srđan (Vogošća – Vogošća)
3. Alić Anes (Aladža – Sarajevo)
3. Abdagić Isak (STAD – Sarajevo)

SENIORKE POJEDINAČNO

1. Hadžiahmetović Emina (Spin 2012 – Sarajevo)
2. Antonić Miljana (Prijedor – Prijedor)
3. Muminović Danira (Stens Euroasfalt – Sarajevo)
3. Baškarad Ivona (Spin 2012 – Sarajevo)

SENIORI PAROVI

1. Aličić Armin / Miličević Srđan (Vogošća – Vogošća)
2. Divović Almir / Abdagić Isak (STAD – Sarajevo)
3. Muftić Amer / Alić Anes (Aladža – Sarajevo)
3. Šehić Adnan / Bobaš Ivan (Mostar – Mostar)

SENIORKE PAROVI

1. Hadžiahmetović Emina / Baškarad Ivona (Spin 2012 – Sarajevo)
2. Antonić Miljana / Milojica Sanja (Prijedor)
3. Muminović Danira (Stens Euroasfalt – Sarajevo) / Haračić Edina (Bugojno – Bugojno)
3. Silić Amra (Stens 73 – Cazin) / Marković Snežana (Perućica – Foča)

stsbih.com.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close