BiHPolitika

“Drljača krije kriminal, smijenite ga, postoje indicije da su i njemu renovirali kupatilo”

SBB-ov DIREKTOR ZAVODA PAZARIĆ GRMI NA SBB-ovog MINISTRA: “Drljača krije kriminal, smijenite ga, postoje indicije da su i njemu renovirali kupatilo”

Redžep Salić (SBB), nedavno smijenjeni direktor Zavoda Pazarić, obratio se novinarima u zgradi Federalnog parlamenta, i žestoko napao svog stranačkog kolegu, Veska Drljaču, navodeći da upravo on naaredio njegovu smjenu.

Za sutra je zakazana tematska sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH na čijem dnevnom redu je upravo Zavod Pazarić i druge ustanove sa sličnim namjenama u Federaciji. Salić je rekao novinarima da mu je “zabranjeno da sutra govori u Parlamentu”.

-Molim vas, UO kojeg je Vlada smijenila ili ga nije smijenila, donio je odluku o mojoj smjeni.  Zapravo, moja smjena je smjena koju je napravio ministar Vesko Drljača. On nije ništa poduzeo da zaštiti uposlenike i štićenike. Sve vrijeme Zavod u Pazariću se bori sa kriminalnim radnjama za koje je direktno odgovoran Vesko Drljača. Novac je došao direktno iz Ministarstva. To je novac građana. Vesko Drljača nije ništa poduzeo – rekao je Salić, inače šumarski inženjer i bivši član Nadzornog odbora JP “Sarajevo – šume“.  

Za sve ovo vrijeme Drljača je došao samo jednom u Zavod, rekao je Salić te dodao da je ministar najodgovorniji i da traži njegovu smjenu. 

-Došao je samo jednom, ispričao nam britalne laži, napravili su brutalnu pljačku nad jetimima, siročadima. Izvještaj Porezne uprave kaže da su napravili 594.000 KM poreznog duga. Znači neko je u Ministarstvu to sakrivao. On je ministar četiri godine. Na Vladi me natjerao da šutim, da nisam progovorio na Parlamentu, ovaj kriminal bi ostao prikriven- rekao je Salić i dodao da je Porezna uprava napravila dobar posao.

On je izjavio da ne može tvrditi, ali da postoje indicije da su uposlenici Zavoda Pazarić i Drljači “renovirali kupatilo” iz tog novca. Drljaču je više puta označio glavnim krivcem koji stoji iza kriminala u Zavodu.

-Takav čovjek nije dostajan da čuva Zavod u Pazariću, kamoli šta drugo – rekao je Salić. 

Kompletno obraćanje Salića pogledajte u videu ispod

SB

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close