Dragan Marković: Uz podršku publike do pobjede protiv Slovačke

Selektor i igrači rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuju pobjedu u večerašnjoj utakmici prvih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke. Poručuju publici u tuzlanskom Mejdanu da bude – osmi igrač na terenu. Utakmica je na rasporedu u 20:15 minuta u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković izjavio je da se igrači raduju što ponovo igraju u Tuzli, gdje je prošle godine, tokom utakmice sa reprezentacijom Danske, publika napravila odličan navijački ambijent i igračima dala “vjetar u leđa”.

“Slovaci su respektabilna i kvalitetna ekipa, ali se ne bojimo. Poznato je da su Slovaci i Česi dobri rukometaši, međutim, mi ne krijemo da smo favoriti, a očekujemo i podršku publike, s obzirom na to da igramo na domaćem terenu. Teško je pretpostaviti u kojem će sastavu nastupiti slovačka reprezentacija. Imaju nekoliko opasnih igrača, koji su nam individualna prijetnja, a vidjet ćemo da li će uspjeti da tako nastupe i kolektivno. Ipak, davno smo se izdvojili iz evropskog prosjeka i jedino su nam potrebni mir i pobjeda”, rekao je Marković.

Za razliku od prošlog meča, kada je utakmicu BiH – Danska gledao sa tribina, večeras će priliku da zaigra po prvi put za bh. reprezentaciju dobiti Haris Begić, igrač živiničkog “Konjuha”.

“Moji prvi utisci o reprezentaciji su odlični. Impresioniran sam momcima i atmosferom, a očekujem i da ću debitovati u najboljem svjetlu”, izjavio je Begić, koji igra na poziciji lijevo krila.

Marko Panić je dodao da je teško zaboraviti gostoljubivost Tuzlaka i da će igrači dati 100 posto svojih mogućnosti.

“Ostavit ćemo srce na terenu, ali opasnost je ako ne uđemo u utakmicu sigurni i spremni”, smatra Panić, koji je pozvao navijače da ponove scenarij atmosfere protiv Danske i u što većem broju dođu u Mejdan.

Bh. reprezentativci ubuduće će igrati u domaćoj opremi kompanije “HAAD”, a dizajner Adnan Hajrulahović ističe da je to velika stvar za proizvođača, ali i državu, jer se ostvaruje mogućnost izvoza proizvoda.

Utakmica je na rasporedu u 20:15 minuta u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

www.magazinplus.eu – BHRT

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close