Dragan Čavić: ‘Dodik je pokrovitelj mafije, a bavi se šator patriotizmom. “

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić optužio je danas predsjednika RS-a i SNSD-a da je „pokrovitelj mafije u RS-u“, da se bavi „šator patriotizmom“ te najavio da će pokrenuti inicijativu da se utvrdi ratni staž Milorada Dodika, Nebojše Radmanovića i Nikole Špirića.

Čavić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da je Dodik „pokrovitelj mafije u RS-u koja godinama pljačka RS kao što su raznorazne kompanije pod njegovim pokroviteljstvom, kao što je „Integral kompani“, „Kaldera“, „Grand trade“, „Zekstra“…, a koje su provodile njegove privatizacije u četiri oka“.

– Dodiku bi bilo pametnije da, umjesto što se bavi Čavićem, odgovori ko je (su)vlasnici kompanije „Njeftegazinkor“ ili zašto je htio da u Narodnu skupštinu RS-a  da na usvajanje odluku o prodaji državnog kapitala Rudnika željezne rude „Ljubija“ za 30 miliona KM, kada je vrijednost učešća „Ljubije“ u zajedničkom preduzeću u Prijedoru za eksploataciju željezne rude 50 miliona – ustvrdio je predsjednik NDP-a.

Čavić tvrdi da se Dodik stavio u ulogu portparola osobe koja je po evidenciji Ministarstva odbrane Republike Hrvatske na spisku boraca Zbora narodne garde, a koji danas obavlja visoku funkciju u gradu Banja Luka.

Na Dodikove optužbe da je Čavić izdajnik srpskog naroda, on je odgovorio da je bio u Vojsci RS-a kada se pokazivao patriotizam u RS-u, dok je Dodik „bio ratni profiter i švercovao cigarete“.

Čavić je naveo da Dodik ima strah od ulice, kojom mu niko ne prijeti, jer će, tvrdi, biti poražen na demokratskim izborima.

– Ali je pravo opozicije, pa i NDP-a, da jasno kaže da, zbog stanja u društvu i enormnog zaduživanja te nivoa korupcije i kriminala u koji je uključen vrh SNSD-a, kao i razmjera nepotizma koje nisu viđene u regionu, da organizira na zakonit način demonstracije. I ja ću to zagovarati i bit ću jedan od prvih na čelu tih demonstracija, zajedno s ostalim opozocionim strankama, ukoliko se one o tome usaglase – rekao je Čavić i podsjetio da je Dodik bio na čelu takvih demonstracija kada je on bio predsjednik RS-a 2004.godine.

– Valjda i mi poslije devet godina Dodikove vladavine imamo pravo da na ulici iskažemo nezadovoljstvo, kao što je on poslije godinu i po dana moje vladavinje iskazao svoje nezadovoljstvo na ulici – zaključio je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

(Fena/md)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close