Dragan Božičković: ˝Trenutno alarmantan nivo rijeke Bosne˝

Uslijed obilne kiše i topljenja snijega na planinama došlo je do znatnog povećanja vodostaja rijeka, kao i podzemnih voda na području BiH. Kada je riječ o našoj općini kontaktirali smo Dragan Božičković, pomoćnika Općinske načelnice za poslove Civilne zaštite i načelnika Štaba zimske službe, te saznali kakva je situacija na području Visokog.

˝Služba Civilne zaštite je jutros povućena sa terena, obišla je kompletan teren Općine Visoko i ono što je trenutno alarmantno to je nivo rijeke Bosne koja je puno više nadošla u odnosu na rijeku Fojnicu, ali i jedna i druga rijeka se nalaze unutar svojih korita. Također smo obišli i seoske potoke koji su prošli put više nereda napravili nego ove velike rijeke, oni su trenutno u blagom porastu, a to je posljedica naglog topljenja snijega a zemlja je i suviše natopljena i ne može da prihvati još padavina. Mi ćemo i dalje pratiti situaciju na terenu i naravno intervenisati ukoliko za to bude potrebe˝, izjavio je za Radio Q Dragan Božićković, pomoćnik Općinske načelnice za poslove Civilne zaštite i načelnik Štaba zimske službe.

Kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s padavinama. U Hercegovini kiša, a u Bosni snijeg, koji će postepeno preći u kišu.

radioq.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close