DR. CERIĆ: GLASAJTE SRCEM, DUŠOM, UMOM I OBRAZOM!

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obratio se, uoči izbora u nedjelju, glasačima u našoj zemlji:

 

„Dan izbora se bliži. Ovi izbori su presudni za sudbinu naše zemlje. Na njima odlučujete hoćemo li nastaviti robovati, ili ćemo biti slobodni; hoćemo li u Europu ili ćemo ostati izolirani, kao crna rupa Europe na Balkanu.

 

Ono što sam govorio tokom cijele svoje kampanje ponavljam i sada – o vlastitoj sudbini i sudbini svih nas sami odlučujete! Niko to ne može uraditi umjesto vas.

 

Kada se nađete na glasačkom mjestu, ponovo zapitajte svoje srce i svoju dušu – koga izabrati? Zapitajte se da li ćete svoje povjerenje dati onima koji su svojim dosadašnjim neradom pokazali i dokazali vlastitu nesposobnost, drskost, oholost, obijest i pohlepu; za one koji su opsjednuti vlastitim statusom i vlastitim interesom ili pak interesom političke stranke ili opcije iz koje dolaze.

 

Možete pak glasati za one koji su spremni dati sve od sebe, iskoristiti svoje znanje, iskustvo i veze, ali i svoj obraz, za dobro države Bosne i Hercegovine i svih ljudi koji u njoj žive i koji je svojom zovu.

 

Jedini smo na skupovima predstavili konkretne i realne planove za rješenje krize. Prijateljima naše zemlje nismo okretali leđa i jedini smo dobili jasnu podršku prijatelja iz New Yorka, Washingtona, Brisela, Zagreba, Prištine, Ljubljane…

 

Posebno se obraćam mladima i apeliram na one koji će prvi put iskoristiti svoje demokratsko pravo – pravo izbora.

 

Draga omladino, razmisli! Hoćemo li svi zajedno graditi bolje sutra ili će naši mladi nastaviti sreću tražiti u tuđini? Vjerujte u svoju snagu i pametan izbor. Zajedno možemo graditi jedan bolji svijet, jednu sretniju i uspješniju državu.

 

Dragi moji Bošnjaci, apeliram i na vas. Sjetite se da robovi nećemo biti, spas nam je u slobodi. Zato ne dopustite da vas ucjenjuju i „mažu vam oči“. Budite pametni i sigurni u sebe. Budite uvjereni da je bolje sutra moguće, samo ako to želite.

 

Baš kao što sam tokom kampanje apelirao za fer i poštenu predizbornu utrku, tako i sada apeliram na sve političke subjekte, na sve kandidate, da budu fer i pošteni, da ispoštuju značaj i dignitet izbornog procesa. Varanje pri glasanju i prebrojavanju glasova – izborni inžinjering, ne može donijeti ništa dobro.

 

Vlast dobivena na haramu ne može biti dobra ni uspješna vlast!

 

Zato, dragi moji Bošnjaci, dragi moji Bosanci i Hercegovci, pamet u glavu i olovku u ruku. Svakako izađite na izbore u nedjelju. Ne dopustite da vas obmane duh apatije i bezizlaznosti. Izlaze moramo naći sami i za njih se izboriti.

 

Glasajte srcem, dušom, zdravim razumom i čistim obrazom! Mislite na sebe, na svoje potomstvo i na našu jedinu Bosnu i Hercegovinu“.

 

Ured za odnose s javnošću

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close