M plusOglasiVisoko

Dom zdravlja Visoko: Vakcinalni punkt radi svakodnevno od 12 do 19 sati

Iz visočkog Doma zdravlja javnost podsjećaju da Vakcinalni punkt i dalje radi po principu otvorenih vrata, svakog radnog dana od 12 do 19 sati te da imaju sljedeće vakcine: AstraZeneca, Sinopharm i Moderna vakcina.

Vakcinacija je jedna od najefikasnijih javnozdravstvenih mjera u historiji medicine koja je samostalno produžila ljudski vijek za najmanje 20 godina.

Vakcinacijom protiv COVID-19 u organizam unosimo materiju koja stimuliše naš imunološki sistem da samostalno stvara otpornost (imunitet) na koronavirus.

Vakcinacija je najdjelotvorniji način zaštite od bolesti COVID-19 i najučinkovitiji način suzbijanja širenja pandemije. Vakcinisanjem štitite sebe i osobe s kojima živite ili s kojima dolazite u kontakt.

Sve registrirane vakcine u BiH i Evropskoj uniji djelotvorno štite od težih oblika bolesti, hospitalizacije i smrtnih ishoda.

Vakcinacija je dobrovoljna, ali da bi bilo efikasno ključno je da se velika većina građana vakciniše. I oni kod kojih efikasnost vakcine ne bude sto postotna ipak će im pružiti djelimičnu zaštitu te će u slučaju zaraze s koronavirusom imati blaže simptome i razvijati blaže oblike bolesti nego bez vakcinisanja.

JU Dom zdravlja Visoko

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close