logo
bios

Dokumentarac pod nazivom Republika Srpska u potrazi za priznanjem

Objavljeno prije 1 godina . u ned, apr 7th, 2019
Milorad Dodik i ratni zločinac Momčilo Krajišnik na RTД-u: Republika Srpska će biti nezavisna

RTД je 26. marta ove godine objavio dokumentarac pod nazivom Republika Srpska u potrazi za priznanjem, u kojem su za RTД govorili: Milorad Dodik, član predsjedništva BiH, Momčilo Krajišnik, ratni zločinac, Darko Mladić, sin ratnog zločinca, te Emir Kusturica, režiser.

Ukratko, dokumentarac tretira pitanje Srba i srpskog opastanka u BiH, zemlji koju su nametnuli stranci, a koja je  zapravo pakao za Srbe. S obzirom da je riječ o ruskom dokumentarcu rađenom po ukusu srpske propagande, za očekivati je da je sve naopako, pa tako: rat su izazvali stranci i Bošnjaci, usljed čega se srpski narod morao braniti jer je Alija Izetbegović želio “islamsku državu” u kojoj nije bilo mjesta za Srbe, Haški sud je licemjerni sud koji sudi samo Srbima, Bošnjaci i Hrvati su u okruženju držali Banju Luku, broj žrtava u Srebrenici je prenapuhan, Ratko Mladić je heroj…

Dokumentarac završava kadrovima djece na Jahorini, koja uče skijati, dok narator još jednom naglašava: Ova djeca nisu zapamtila rat, ali znaju da ne žive u Bosni i Hercegovini već u Republici Srpskoj!

U završnim kadrovima, Milorad Dodik i ratni zločinac Momčilo Krajišnik najavljuju nezavisnost Republike Srpske, o čemu Krajišnik kaže da je to čista formalnost i da će bez sumnje biti nezavisna – samostalna ili dio Srbije, to je samo nijansa. 

Cijeli dokumentarac možete pogledati na linku ispod:

Piše: Resul Mehmedović
Dialogos.ba

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh