Dok sam u Predsjedništvu BiH, u VM će iz RS-a biti samo Savez za promjene

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da dok je on u Predsjedništvu BiH jedno je sigurno: u Vijeću ministara iz Republike Srpske bit će samo Savez za promjene.

– Što se tiče SBB-a BiH, nije bilo nikakvog zahtjeva. Ne vidim zašto bismo mi otvarali temu kad smo mi zadovoljni tim odnosima. Ako neko nije zadovoljan neka izađe javno i kaže – kazao je Ivanić, odgovarajući na novinarsko pitanje o eventualnoj rekonstrukciji Vijeća ministara BiH i mogućnosti ulaska SBB-a BiH.

Dakle, dodao je, „što se nas tiče ta tema praktično nije ni otvorena, jer je niko na zvaničan način nije ni otvorio“.

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić je ponovio da imaju sporazum sa SDA, s Demokratskom frontom i posredno s HDZ-om o formiranju parlamentarne većine.

– Taj sporazum je dao neke rezultate, Vijeće ministara BiH funkcioniše. Zadovoljni smo radom naših ministara i saradnjom s ostalim ministrima iz koalicije – kazao je Bosić.

Dodao je da, imajući to u vidu, ne vide nijedan realan razlog zašto bi u ovom trenutku mijenjali sadašnju kompoziciju skupštinske većine, odnosno Vijeća ministara BiH.

– Prenio sam to i predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću i on to također zna. Mislimo da nešto što funkcionira, ne treba sada mijenjati – kazao je Bosić.

Ponovio je da oni ostaju pri sporazumu i dogovoru s partnerima koji su ranije potpisali.

– Niko nije ni tražio da se raskinu ti raniji dogovori – naveo je Bosić.
(FENA)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close