BiHPolitika

Dodikova politika najviše šteti građanima entiteta RS

Saopćenje SDA

Dodikova politika najviše šteti građanima entiteta RS

SDA najoštrije osuđuje sve izraženije secesionističke postupke Milorada Dodika.

Pozivamo ga da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, i da se usmjeri na rješavanje gorućih problema građana eniteta  na čijem je čelu.

Dodik svojom huškačkom retorikom prikriva loše ekonomsko stanje i nizak životni standard građana entiteta RS-a.

Politika koju on vodi nanosi štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali prije svega nanosi štetu građanima koji sve teže žive u entitetu RS.

Ono što radi Dodik vodi ka raspakivanju  Dejtonskog mirovnog sporazuma: ukoliko do toga dođe, prvo će biti dovedeno u pitanje postojanje entiteta RS, koji je nastao tim  sporazumom. BiH je postojala i prije Dejtonskog sporazuma i nastavit će postojati i sa njim i bez njega.

Umjesto da se okrene rješavanju životnih problema građana, poboljšanju ekonomske situacije, privlačenju stranih investicija, Dodik svojom politikom uvodi BiH i cijeli region u konflikt sa nesagledivim posljedicama.

Od antidejtonske i secesionističke politike Milorada Dodika jasno  se mora distancirati Srbija kao potpisnica Dejtonskog mirovnog sporazuma. Bilo kakvi postupci kojima se iskazuje nepoštivanje institucija BiH, suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH direktna su podrška remetilačkoj  politici Dodika, navodi se u saopćenju SDA.

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close