Dodikova jeftina i istrošena retorika graniči sa mentalnom bolešču

Već odavno nam je jasno da Dodikove izjave prelaze granicu dobrog ukusa, morala i pameti. I njemu je to jasno, jer kad ponestane odgovora na konkretna pitanja i probleme, on poteže za dobro znanim sredstvima za ubiranje glasova.

(vijesti.ba)

„Milorad Dodik kao da ima potrebu da nanosi duševnu bol ljudima, a ta njegova potreba graniči sa mentalnom bolešću“, izjavio je dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, osvrćući se na posljednji Dodikov istup.

Otvarajući manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“, Dodik je u Beogradu izjavio da manji bh entitet sve manje vidi kao entitet, a sve više kao državu ujedinjenu sa Srbijom. U istom tonu najavio je da će uskoro pojedine trgove, ulice i institucije nazvati po Radovanu Karadžiću, Ratku Mladiću i drugim srpskim generalima.

„Već odavno nam je jasno da Dodikove izjave prelaze granicu dobrog ukusa, morala i pameti. I njemu je to jasno, jer kad ponestane odgovora na konkretna pitanja i probleme, on poteže za dobro znanim sredstvima za ubiranje glasova“, ističe dr. Cerić te naglašava da „Dodikovo lupetanje ne bi trebalo uznemiravati naš narod, budući da je Dodikova retorika isprazna i izazivačka, ali svakako ima kraj, a imenima ratnih zločinaca neće biti nazvane ni zatvorske ćelije u kojima trenutno borave“.

Osim jeftine i odveć istrošene formule očajničkog pokušaja kupovine glasova, smatra dr. Cerić, „Dodik svojom pričom ponovo dokazuje i vlastito stremljenje da bude prvi u Srba – vožd, no i to je nešto čime ne trebamo razbijati glavu. Neka to čine Nikolić i Vučić. Naš narod ima pametnijeg posla“.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close