-TopSLIDEBiHPolitika

Dodik “kontra” vladike Jovana: Pogodile su me njegove izjave, odlučno ih odbacujem

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik komentarisao je izjavu koju je dao vladika pakračko-slavonski Jovan da je slučaj revizionizma u Srbiji i RS-u masivan kada je riječ o broju žrtava u Jasenovcu.

Dodik je rekao da niko u RS-u i Srbiji ne govori na pamet o broju žrtava bilo gdje, a pogotovo u Jasenovcu, te da mu nije jasno odakle ta izjava vladike Jovana.

“Odlučno odbacujem bilo kakavu mogućnost da je državni projekat Srbije i Republike Srpske da se uveća broj žrtava u Jasenovcu. O zločinu u Jasenovcu su se vodile i vode mnoge naučne i druge rasprave, postoje razni izvori, činjenice i podaci”, naglasio je Dodik.

On je rekao da ga je posebno “pogodio” dio izjave gdje vladika pokušava da negira samo one izvore sa srpske strane koji govore o broju stradanja, a nije pomenuo one sa hrvatske koji minimiziraju taj broj.

Podsjećamo, vladika Jovan je govorio na tribini Srpskog privrednog društva “Privrednik” u Zagrebu govorio o revizionizmu koji je sveprisutan naučnom ali i medijskom prostoru Srbije i bh. entiteta Republika Srpska.

“Mi imamo sada slučaj revizionizma u Srbiji i Republici Srpskoj koji je masivan s naše strane. To je podrška lažnoj priči sa profesorom Gideonom Greifom koji se pojavio u Srbiji. Svi historičaru znaju ko je on, da je cirkus, jer Greif govori o milion i 400 hiljada žrtava Jasenovca”, ističe vladika Jovan.

Gideon Greif je inače bio jedan od autora skandaloznog izvještaja RS-a o genocidu u Srebrenici.

Klix

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close