Dodijeljenje nagrade Superbrands BiH 2013/2014.

Kompanije i brendovi Bosna Bank International, BH Telecom, Cinema City, Florahum, Floriol, Gazprom benzinske pumpe, Gracija, Gusto, hotel Europe, Imunoglukan, Inside by Ećo, Ljepota i zdravlje, Moj san, Novalac, Retro, RSG Radio, Sarajevski kiseljak, Tehnoshop i Tuzlanska so, sinoć su u Sarajevu nagrađeni priznanjem Superbrands Bosna i Hercegovina 2013./2014.

Svečana dodjela priznanja održala se na petom po redu izbor Superbrandova u Bosni i Hercegovini. Brojne zvanice iz svijeta biznisa, marketinga i medija, kao i predstavnici organizacije Superbrands prisustvovali su ovoj proslavi brandinga.

“Najbolje tržišne marke u Bosni i Hercegovini ponovo su okrunjene globalnom nagradom Superbrands. Superbrands znak nije samo dekoracija na proizvodu, nego svojevrsno priznanje tržišnoj marki i šansa kompanijama da osvoje nove potrošače i zadrže lojalnost postojećih. To je u prvom redu priznanje za minuli rad, ali predstavlja i veliku odgovornost za budući rast i razvoj“, rekao je direktor regije Superbrands Adriatic Zoran Sazdovski.

Više od 1.000 domaćih i međunarodnih brandova, raspoređenih u 27 kategorija, bilo je na listi finalista, koja je sastavljena u saradnji s vodećim agencijama za istraživanje tržišta kao što su Mareco Index Bosnia, Ipsos Puls, GfK i Valicon.

Najbolje kompanije i brendovi izabrani su na osnovu kvalitete, pouzdanosti, prepoznatljivosti i emotivnog naboja.

Tržišne marke koje su dobile prestižno priznanje Superbrands ove godine još jednom su dokazale da kvaliteta, prepoznatljivost, dugovječnost te emocionalna povezanost s potrošačima definitivno nadograđuju vrijednosti brandova i garantiraju opstanak i konkurentnost na domaćem i stranom tržištu.

Na svečanoj ceremoniji predstavljeno je i najnovije izdanje Superbrands publikacije. Po prvi put ove godine, Superbrandovi iz kompletne regije Adriatik objedinjeni su u zajedničkoj publikaciji, te imaju jedinstvenu priliku svoj uspjeh prezentirati tržištima regiona. Superbrands publikacija nudi mnoge fascinantne uvide u to kako su pojedini brandovi nastajali: često od skromnih početaka, do snažnih i pouzdanih brandova kakvi su danas.

Međunarodna organizacija Superbrands jedini je globalni i neovisni autoritet na području brandinga. Prisutna je u više od 90 zemalja širom svijeta i ima za cilj identificirati vodeće brandove na svakom pojedinom tržištu te promovirati disciplinu brandinga.

Organizacija, trenutno, u svijetu sarađuje s više od 15.000 robnih marki iz različitih područja. Renomirani svjetski brandovi kao što su: Coca-Cola, DHL, Google, IBM, McDonald's, Microsoft, Wrigley, i mnogi drugi aktivno su koristili stečeni status i znak u svojim promotivnim aktivnostima širom svijeta.

K.S. – ekapija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close