Doboj Jug: Pronađeno lice koje je pobjeglo s mjesta nezgode i koje nije ukazalo pomoć povrijeđenom

Dana 10.10.2014. godine, u 18,05 sati, dežurna služba Policijske stanice Doboj Jug je putem telefona obaviještena da se u mjestu Matuzići, na raskrsnici magistralnog puta M-17 i Usorske ulice, dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali jedno putničko motorno vozilo, nepoznate marke i registarskih oznaka, koje se udaljilo sa lica mjesta, i pješak koji je tom prilikom zadobio tjelesne povrede.

Odmah po navedenoj prijavi, na lice mjesta je upućena policijska patrola koja je potvrdila navode iz prijave, te obezbijedila lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike Policijske stanice Doboj Jug za vršenje uviđajnih radnji, dok je povrijeđeno lice prevezeno u JU Poliklinika Doboj Jug, te u Opću bolnicu Tešanj radi pružanja ljekarske pomoći. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o licu B.E., rođenom 1945. godine, iz Matuzića, te su istom od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede.

U cilju utvrđivanja svih okolnosti navedene saobraćajne nezgode, policijski službenici su poduzimali niz operativnih mjera i radnje na terenu u cilju prikupljanja saznanja o vozilu koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Poduzimajući naznačene aktivnosti došlo se do saznanja da se u vezu sa navedenom saobraćajnom nezgodom može dovesti putničko motorno vozilo marke „VW-Golf 3“, registarskih oznaka T89-A-312, te da je u trenutku saobraćajne nezgode vozilom upravljao B.E. iz Tešnja. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Tešanj navedeno lice je pronađeno na kućnoj adresi u ulici Alije Izetbegovića u Tešnju, te je isto lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Izvršen je pregled i fotografisanje spornog vozila, na kojem su pronađeni tragovi koji se mogu dovesti u vezu sa predmetnom saobraćajnom nezgodom. Od oba učesnika u saobraćajnoj nezgodi uzeti su uzorci krvi i urina radi vještačenja na prisustvo alkohola u organizmu.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja navedene saobraćajne nezgode, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske stanice Doboj Jug biti dostavljen izvještaj protiv lica B.E., rođenog 1960. godine, iz Tešnja, zbog izazivanja saobraćajne nezgode, bježanja sa lica mjesta nezgode i neukazivanja pomoći povrijeđenom licu.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close