-TopSLIDEKultura življenjaLifestyleVideoVisokoZdravlje

“Dječija nedjelja 2021” u Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Visoko (Video/Foto)

Povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” u ZDK čiji nosilac aktivnosti 2021. godine je JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, na području Grada Visoko su održane aktivnosti u lokalnoj zajednici čiji su učesnici bili zajedničkim snagama korisnici Dnevnog centra Visoko i djeca iz škola s područja Grada Visoko.
Akcenat je stavljen na prava djece na što su djeca direktno na terenu ukazala sugrađanima kroz svoje zajedničke aktivnosti.

U saradnji s Policijskom stanicom Visoko djeca su vozačima ukazivala na pravo na sigurnost u saobraćaju, kroz radionicu u Biblioteci Visoko se osvrnuli na pravo na društveni život i kulturu, kroz posjetu stomatologu smo pričali o pravu na zdravlje, prisustvujući zajedno jednom školskom času u O. Š. “Kulin Ban” smo pokazali da svi trebaju ostvariti pravo na obrazovanje i kroz zajednički trening s omladincima NK “Bosna” Visoko istakli i pravo djece na sport i rekreaciju.
Sve aktivnosti su ostvarile zajednički cilj da ukažu da sva djeca treba da ostvare svoja prava bez obzira na različitosti a djeca na terenu su to zaista i uspjela.
Posebnu zahvalu za saradnju upućujemo navedenim ustanovama i pojedincima iz lokalne zajednice.


Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close