-TopSLIDEKultura življenjaLifestyle

Denis Mrnjavac je sin Jasmina Konakvića …

Jasmin Konaković, od oca Asima, porijaklom iz Rogatice, cijeli rat je proveo u Sarajevu kao pripadnik odbrambenih snaga BiH.

Priču o Jasminu Konakoviću, ocu Denisa Mrnjavca davno je ispričao Numo Konaković – amidža Denisovog “babe”.

Jasmin Konaković – “Prije rata oženio se katolkinjom Anom iz Kiseljaka, pa kad je rat počeo, on je ženu i sina Denisa spremio kod njezinog oca Ivice u Lepenicu, da ih spasi. Bio je dobar stručnjak za kompjutere. Kad je rat stao, otišao je da radi u Kuvajt. Umjesto njega, otuda nam je stigla vijest o njegovoj smrti. Najprije su kazali da je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a kada su dovezli tijelo, kazaše kako su ga našli obješena.”

“I dok nije stigla vijest o Jasminovoj pogibiji u Kuvajtu, Denis je bio Konaković, a ne Mrnjavac. Ana je Denisa prevela na svoje prezime a da za pristanak nije pitala ni Asima (Jasminovog oca), a sigurno ni dijete. Vele da je Anu njezin otac Ivica nagovorio da dijete prevede na njegovo prezime, jer on nema muškog nasljednika, kako bi mu ostavio svoj imetak.”

”Klanjao sam dženazu bratiću Jasminu, klanjao bratu Asimu, a njihovom sinu i unuku bio sam na sahrani. Tuga i žalost pritiskali su mi dušu dok sam gledao popove kako našem Denisu obavljaju sahranu, a mi nismo ni znali da više nije Konaković, da je Mrnjavac.”

Izvor: Preuzeto iz Saff-a Denis Mrnjavac – Konaković (2008.)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close