-TopSLIDENogometSport

Delegatima sa utakmica u Mostaru i Širokom “kečevi”, pokreće se disciplinski postupak

Klubove očekuje kazna

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 18. kola Premijer lige BiH, a dosta prašine podiglo se zbog neprimjerenog ponašanja navijača u Hercegovini.

Navijači Zrinjskog su veličali osuđenog ratnog zločinca Slobodana Praljka u meču protiv Posušja u subotu, a dan kasnije njegov lik je “krasio” Pecaru gdje je Široki igrao protiv Sarajeva.

Delegati pomenutih mečeva Safet Radmilović iz Goražda te Milan Janković iz Trebinja nisu ispoštovali procedure vezane za slučajeve kada se na utakmicama pruža podrška ratnim zločincima, pa su shodno tome za ocjenu dobili jedinice nakon što je zasjedala Takmičarska komisija NFSBiH, saznaje SportSport.ba.

Protiv njih dvojice se sada pokreće disciplinski postupak, baš kao i protiv Zrinjskiog i Širokog, a na rukovodstvu Nogometnog saveza BiH je da donese odluku o konačnom kažnjavanju svih navedenih strana.

Za očekivati je da sutra na zasjedanju Disciplinske komisije budu izrečene kazne. Nadamo se da će one biti adekvatne i oštre, kako bi se u budućnosti spriječilo orgijanje na tribinama i veličanje ratnih zločinaca.

Neslužbeno sazanjemo da su Radmilović i Janković razmišljali o pražnjenu tribina, no navodno da nisu imali podršku policijskih snaga prisutnih na pomenutim mečevima, odnosno da policijske snage u takvom scenariju nisu mogle garantovati bezbjednost prisutnih na utakmicama, no ni ta činjenica svakako ne oslobađa odgovornosti i propusta koji se dogodio tokom vikenda.

Portal SportSport.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close