Delegacija općine Breza u radnoj posjeti Turskoj

Načelnik općine Breza Halil Tuzlić i prateća delegacija posjetili su naselje Serdivan u turskom gradu Sakarya. Nakon obilaska grada, Tuzlić se sastao sa Bosancima gdje je otkrio da su se tokom pet dana posjete Turskoj osjećali kao kod kuće. Podsjetivši da je Turska uvijek bila uz BiH te da balkanske zemlje nije ostavila same, Tuzlić je rekao da je i turski premijer Recep Tayyip Erdogan jako voljen i poštovan među balkanskim narodima.

“Da živim u Turskoj podržavao bih Erdogana. Mi smo uvijek bili ponosni kako je on imao hrabrosti da se suprostavi svim nepravdama i zločinima u svijetu. Ovom prilikom, još jednom želim da se zahvalim njemu, turskom narodu, načelniku općine Serdivan Yusufu Alemdaru i svim ostalim”, rekao je Tuzlić.

U delegaciji općine Breza bili su pomoćnici načelnika Meliha Beširević i Salih Hasanspahić, predsjednica Udruženja žena “Behar” Senija Tuzlić, direktorica Mješovite srednje škole “Mehmedalija Mak Dizdar” Adisa Ćosić, privrednik Amir Kazaz te magistar pravnih nauka Senad Hasanspahić i direktor firme Urgan Grop u BiH Davut Koć, pod čijim pokroviteljstvom je i realizovana posjeta.

www.magazinplus.eu – Općina Breza

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close