Delegacija N/FS BiH sa savezima iz regiona raspravlja o regionalnoj ligi

Fudbal – Sutra u Budvi

Serija sastanaka predstavnika regionalnih fudbalskih asocijacija nastavlja se sutra, 27. novembra, u Budvi, u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore, javlja Anadolu Agency (AA).

Bit će to treći sastanak, poslije onih održanih u Ljubljani i Opatiji, na kojima su o aktuelnim temama razgovarali predstavnici fudbalskih  saveza Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

“Sastanak u Budvi bit će proširen jer će prisustvovati i predsjednici i generalni sekretari nacionalnih saveza Albanije, Bugarske, Grčke, Kipra i Rumunije”, ističu iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na dnevnom redu sutrašnjeg sastanka su aktuelna pitanja u FIFA-i i UEFA-i, regionalna saradnja sa posebnim osvrtom na mogućnost formiranja regionalne lige, te odigravanju utakmica između reprezentativnih selekcija ovih saveza.

N/FS BiH na sastanku u Budvi predstavljat će predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednici Darko Ljubojević i Ivan Beus, te generalni sekretar Jasmin Baković.

(Vijesti.ba / AA)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close