Delegacija EU: SNSD se usaglasio sa pisanom izjavom

Evropska unija svoje bilateralne odnose uspostavlja sa BiH i ponuda za članstvo u EU daje se BiH kao takvoj, a ne zasebno niti jednom od njenih entiteta ili Brčko distriktu, saopšteno je danas iz Delegacije EU u BiH.

U vezi sa Deklaracijom koju je usvojio SNSD tokom vikenda, iz Delegacije EU u BiH ističu da su se delegati i rukovodstvo SNSD-a usaglasili sa pisanom izjavom opredjeljenja od 23. februara koja se nedvosmisleno temelji na “suverenitetu, teritorijalnom integritetu i političkoj nezavisnosti BiH”.

“Svi potpisnici i oni koji su usvojili pisanu izjavu njome su i potvrdili da je članstvo u EU strateški cilj BiH”, ističe se u saopštenju.

Pisana izjava, podsjećaju u Delegaciji, usaglašena je u Predsjedništvu, potpisali su je lideri svih političkih stranaka i usvojena je u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Izjava naglašava da su ključni problemi s kojima se BiH danas suočava socioekonomske prirode, uključujući stvaranje radnih mjesta i podsticanje privrednog rasta i ulaganja.

“Kao što su se usaglasile sve političke strane, izgradnja funkcionalne tržišne ekonomije bi sada trebala biti u središtu naše pažnje”, ističu u Delegaciji EU.

U Deklaraciji “Republika Srpska – slobodna i samostalna budućnost i odgovornost”, koja je usvojena na Petom saboru SNSD-a u Istočnom Sarajevu, između ostalog se navodi da je Republika Srpska samostalna država u okviru svojih granica i ima pravo, a još više obavezu raspraviti o ostvarivanju svojih interesa u BiH.

Agencijska vijest

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close