Definitivno: Demokratska fronta prekinula pregovore sa SDA na svim nivoima!

Demokratska fronta je danas defintivno prekinula pregovore sa SDA o formiranju vlasti na svim nivoima. Odluka je to Predsjedništva DF-a koje je održalo telefonsku sjednicu, jer se predsjednik Željko Komšić nalazi van države, potvrdio je generalni sekretar DF-a Sifet Podžić.

Oslobođenje

Podžić je pojasnio kako su jučer poručili predstavnicima SDA na čelu sa Denisom Zvizdićem da se u Kantonu Sarajevo obustavljaju pregovori do daljnjeg, odnosno dok SDA ne poništi sve konkurse za zapošljavanja u Kantonu Sarajevo, ali je on v.d. premijeru KS Muhamedu Kozadri proslijedio “pogrešan” zaključak.

“Čekali smo sjednicu Vlade KS da donese odluku. Kada smo je dobili i pročitali shvatili smo da se radi o prevari, jer tom odlukom je naloženo da se ponište svi konkursi koje nije vlada raspisala. To znači gotovo nijedan, jer je Vlada KS odnosno njena ministarstva su raspisivala te konkurse. Uz to, jučer sam zasut emailovima, SMS-ovima ljudi iz drugih kantona koji javljaju da se isti recept zapošljavanja stranačkih kadrova i rodbine od strane SDA provodi masovno, kao i na nivou Federacije i države. Zbog toga smo odlučili na najvišem stranačkom organu da prekinemo pregovore”, rekao je Podžić za agenciju Patria.

Do kraja ove ili početkom naredne sedmice bit će organiziran još jedan sastanak na najvišem nivou. Sastat će se stranačke delegacije predvođene Željkom Komšićem i Bakirom Izetbegovićem i ukoliko i tada ne bude dogovora oko prekida zapošljavanja, odnosno vraćanja na početne pozicije od koalicije DF i SDA nema ništa.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close