-TopSLIDEOstali sportoviSport

Dea Herdželaš se plasirala u četvrtfinale turnira u Ekvadoru, za ulazak u polufinale borit će se i u parovima

NASTAVLJAJU SE USPJESI ŠAMPIONKE BIH: Dea Herdželaš se plasirala u četvrtfinale turnira u Ekvadoru, za ulazak u polufinale borit će se i u parovima

Dea Hardželaš se zajedno sa Meksikankom Victoriom Rodriguez plasirala i u četvrtfinale igre parova gdje su im protivnice Dasha Ivanova i Emily Seibold.

Najbolja bosanskohercegovačka tenisačica Dea Herdželaš plasirala se u četvrtfinale ITF turnira koji se igra u Ekvadoru nakon što je kasno sinoć savladala čileansku igračicu Fernandu Astete rezultatom 2-0, po setovima 6-1 i 6-2. Za ulazak u polufinale večeras će 25-godišnja Sarajka igrati protiv domaće tenisačice Mell Elizabeth Reasco Gonzales.

Dea Hardželaš se zajedno sa Meksikankom Victoriom Rodriguez plasirala i u četvrtfinale igre parova gdje su im protivnice Dasha Ivanova i Emily Seibold.

Turnir u ekvadorskom gradu Guayaqil igra se za nagradni fond od 25 hiljada dolara i bit će posljednji nastup Dee Hardželaš na turnirima u Latinskoj Americi. Podsjetimo, ona je ovog mjeseca igrala dva finala na turnirima u Peruu od kojih je na jednom trijumfovala i napredovala za 80-ak mjesta na listi najboljih tenisačica svijeta na kojoj zauzima 241. mjesto.

Kako su najavili Dea Hardželaš i njen trener Ismar Gorčić, nakon turnira u Ekvadoru počet će pripreme za nastup na njenom prvom Grand Slam turniru u Australiju na kojem je osigurala nastup u kvalifikacijama.

(“SB”) 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close