BiHPolitika

Davor Dragičević: Večeras hodamo Davidovim stazama

Otac ubijenog mladića

Davor Dragičević stigao na Trg Krajine: Večeras hodamo Davidovim stazama

Zahvalio svojim advokatima Draganu Tolimiru i Ifetu Feragetu te Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana Memića. Građane je pozvao da večerašnje okupljanje prođe mirno

Autor: G.Dakić

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, zahvalio je svim medijima koji su prenosili jučerašnji protest te tako poslali istinu o njegovoj borbi za istinu.

– Uhapsili su me jučer prvi put. I Suzanu. Djeca su bila zaključana u kući. To je odraz institucija prema meni. Želim sretan Božić ljudima koji slave, ali i ljudima u EU, ljudima koji hrane ubice i saučesnike ubistva mog djeteta – kazao je Dragičević.

Zahvalio je svojim advokatima Draganu Tolimiru i Ifetu Feragetu te Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana Memića. Građane je pozvao da večerašnje okupljanje prođe mirno.

– Svako ko napravi bilo kakav incident, uključujući i mene, nije član grupe “Pravda za Davida”. Ali niko nema prava da prijeti. Ja sam očajni otac koji zavija i traži da se privedu ubice mog djeteta, a jučer su priveli mene – istakao je Dragičević.

Kazao je da su ubice njegovog sina i njihovi saučesnici još na slobodi.

– Dokazi postoje. Nalaze se u Tužilaštvu i predmet se treba riješiti za dvije minute. Ali kako da se riješi kad država stoji iza ubistva mog djeteta? Neka cijeli svijet vidi ko nosi uniforme. Majku čije dijete je izvađeno iz utrobe uhapsili su specijalci – kazao je Dragičević.

Na kraju je dodao da će večeras okupljene provesti stazom kojom je David prošao u kobnoj noći.

avaz

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close