-TopSLIDEOstali sportoviSport

Davis cup reprezentacija BiH na revijalnom turniru ‘Kiseljak open 2020’

 Od 29. jula do 2. augusta

Revijalni teniski turnir “Kiseljak open 2020”, na kojem će među ostalim sudjelovati i igrači BiH Davis cup reprezentacije, održat će se od 29. jula do 2. augusta na terenima Teniskog kluba (TK) Elliptic na Gromiljaku u općini Kiseljak.

Nakon 20 godina kontinuiranog održavanja teniskog turnira “Kiseljak open”, od kojih zadnjih 10 godina pod patronatom Međunarodne teniske asocijacije (ITF), zbog globalne borbe protiv pandemije koronavirusa, TK Elliptic bio je primoran otkazati ITF FUTURES turnir koji se boduje za ATP ljestvicu i koji je prošle godine dosegao nagradni fond vrijednosti 25.000 dolara.

Kako ističu iz ovog kluba, ne želeći se prepustiti općoj apatiji odlučili su djelovati i za dobrobit članova kluba, ali i cijele bosanskohercegovačke teniske zajednice organizacijom revijalnog turnira i tako se pridružiti globalnim naporima održavanja ovog sporta na životu.

“Trenutno se diljem svijeta u nedostatku službenih natjecanja pokušavaju održati revijalni turniri na kojima igrači imaju priliku odmjeriti snage nakon jako duge igračke pauze, a s istim ciljem i motivacijom i TK Elliptic želi dati svoj doprinos normalizaciji općeg stanja, širenju pozitivnije energije usprkos činjenici da borba protiv virusa još traje, ali i kada je riječ o ovom konkretnom događaju, podržati naše domaće tenisače koji mjesecima ne igraju”, navode iz Kluba.

Osim tenisača poput Džumhura, Bašića, Brkića, koji bi prema trenutnim informacijama trebali sudjelovati, kroz kvalifikacijski ciklus će priliku za dokazivanjem imati i desetine drugih tenisača kako iz BiH tako i regije, priopćeno je iz TK Elliptic.

Oni također napominju kako će turnir itekako biti natjecateljskog karaktera, te će osim toga uz izostanak svih drugih turnira, zasad biti jedina prilika igračima da potvrde svoju formu prije službenih natjecanja.

Kvalifikacijski turnir trajat će od 29. do 31. srpnja, a prijave se šalju putem e-maila “robert.biletic@tel.net.ba” do 27. srpnja do 18 sati, odjava do 28. srpnja do 12 sati, a ždrijeb je planiran također za 28. srpnja s početkom u 18 sati.

Glavni turnir počet će 1. kolovoza s dan prije održanim ždrijebom u 19 sati, a podrazumijevat će osam igrača Davis cup team BiH plus tri kvalifikanta, stoji u priopćenju.


(FENA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close