NogometSport

David Beckham prvi fudbaler koji će u Americi dobiti svoj kip

Pomjera granice

David Beckham je sigurno bio prva velika zvijezda koja je zaigrala u Sjedinjenim Američkim Državama, tačnije MLS-u.

Beckham je šokirao fudbalsku javnost na ljeto 2007. godine kada je odlučio napustiti Real Madrid i karijeru nastaviti u dresu američkog LA Galaxyja. Odlazak tako velike zvijezde u SAD je bio veliki šok za fudbalsku javnost, no ispostavilo se da je Becks otvorio vrata u Americi za mnoge zvijezde koje su kasnije krenule njegovim stopama.

Ne treba ni govoriti da je tada Beckham bio jedan od najpopularnijih sportista u Americi iako se zna da fudbal nije nešto posebno popularan u ovoj državi. Međutim, Beckham je igrajući za LA Galaxy ostavio veliki trag, te dao ogroman doprinos za razvoj fudbala u SAD-u.

Da to Amerikanci znaju cijeniti najbolje su dokazali prije nekoliko dana kada su saopštili da će Beckham biti prvi fudbaler koji će dobiti svoj kip. On će biti otkriven ispred stadiona ovog tima u Los Angelesu 2. marta pred meč prtiv Chicago Firea.

Stadion Dignity Health Sport Park sada će krasiti kip 43-godišnjeg legendarnog fudbalera koji je još jednom pokazao svoju veličinu. Beckham je za Galaxy odigrao 124 utakmice i postigao 11 golova, te je donio ovom timu dvije uzastopne titzle prvaka.

sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close