Dario Šunjić – I za godina 100

Dario Šunjić – I za godina 100 ( official video )

Tekst i glazba: Dario Šunjić
Aranžman: Dario Šunjić i Josip Vukoja
Producent: Josip Vukoja
Snimano i miksano u studiju “Joco music house” u Fojnici

Video by: Foto & video studio CASPER – Čapljina
Bend u spotu: Grupa ENIGMA

Posebna zahvala za: Studio Casper, Grupa Enigma i Caffe Mostar na pomoći u realizaciji ovog spota !!!

Dario Šunjić – Official page:
https://www.facebook.com/pages/Dario-…

Dario Šunjić rođen je 11. lipnja 1983. godine u Mostaru. Počeo je svirati gitaru sa 11 godina kao samouk da bi godinu poslije krenuo na tečaj učiti note. Sa 12 godine osniva svoj prvi bend ˝Red Ficho˝ s kojima nastupa na školskim priredbama i skupnim koncertima. Sa 15 godina počinje redovito nastupati u mostarskim kafićima i klubovima, a aktivan je i sa rock bendom ˝Form˝. Već tada predstavlja autorske pjesme na Mostar Intercultural Festivalu (MIF) 2000. i 2001. godine. U tom razdoblju osim stalnih nastupa, nizala su se i učešća na skupnim rock koncertima te festivalima demo bendova. Bend se raspada par godina poslije i jedina glazbena aktivnost mu ostaje sviranje gaža koje je svirao u grupi ˝ Teatar ˝. Sa 24 godine upušta se u solo karijeru i snima prvi singl ˝ Jedva čekam da te zagrlim ˝. Paralelno sa sviranjem gitare, učio je svirati i druge instrumente kao što su : bass, klavijatura, harmonika, tamburaški instrumenti. Na Sveučilištu u Mostaru studira Glazbenu umjetnost i Etnomuzikologiju gdje trenutno sprema magisterij.

Godine 2009. prijavljuje je se na show ˝ Zvijezda Možeš Biti Ti˝ Hayat televezije gdje osvaja treće mjesto i kao nagradu dobiva snimanje jednog singla i video spota.
Početkom 2011. godine Dario snima singl ˝Neka vidi cijeli svijet˝ za koji potpisuje tekst i glazbu, a aranžman i produkciju Mahir Sarihodžić. Pjesma je snimljena u Mahirovom ” Longplay ” studiju u Sarajevu a na njoj su radili najbolji bosanskohercegovački glazbenici. U travnju iste godine snimljen je i spot za istoimeni singl, a režirao ga je Mirsad Bukvić. Uslijedili su mnogi nastupi te radio i tv gostovanja širom BiH.
Krajem 2013. godine, Dario snima novu autorsku pjesmu ” I za godina sto ” u ” Joco music house ” studiju u Fojnici. Aranžman je uradio u suradnji sa producentom Josipom Vukojom. U istom razdoblju snima se i spot za ovu pjesmu, a za njega je zadužen Studio Casper iz Čapljine. Ovaj spot snimljen je na više lokacja u Mostaru, a u njemu se pojavljuju i članovi Grupe Enigma s kojom Dario redovito nastupa. Početkom 2014. godine očekuje se izlazak ovog spota te njegovo televizijsko predstavljanje.
U 2014. godini od Daria možemo očekivati mnogo nastupa te sigurno bar još jednu novu pjesmu.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close