PolitikaVisokoZDK

Dario Pekić: Pozivam građane da dosljedno provode sve naredbe nadležnih štabova CZ-a

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić uputio je obavještenje svim građanima ZDK-a povodom novonastale situacije zbog pandemije koronavirusa.

Njegovu poruku vam prenosimo u nastavku:

“Želim da obavijestim sve građane ZDK-a da su dužni dosljedno provoditi sve izdate naredbe, mjere i preporuke od strane nadležnih štabova civilne zaštite, a koje se odnose na suzbijanje pandemije koronavirusa.

Dosadašnjom kontrolom provođenja naloženih mjera policijski službenici MUP-a ZDK konstatirali su da se većina građana pridržava izdatih naredbi, ali da postoje pojedinci koji ne poštuju propise čime ugrožavaju vlastitu sigurnost i sigurnost svih ostalih građana.

S tim u vezi, još jednom pozivamo građane da se bez izuzetka pridržavaju svih propisanih mjera, te da s ubuduće policijski službenici sankcionirati sve građane koji se budu nepropisno ponašali.

Pozivamo građane ZDK da najozbiljnije shvate nastalu situaciju jer samo discipliniranim provođenjem svih naloženih mjera može doći do efikasnijeg preveniranja i suzbijanja ove pandemije i takvim ponašanjem izbjeći mogućnost izricanja oštrijih prekršajnih pa i krivičnih sankcija”, naveo je u svojoj poruci građanima ZDK-a Dario Pekić, ministar MUP-a našeg kantona.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close