Dani dizajna u Sarajevu, uz prikupljanje igračaka i slatkiša za ugroženu djecu

U cilju podizanja svijesti domaće javnosti o značaju dizajna u današnjoj ekonomiji i u svakodnevnom životu, u Sarajevu će se u Centru Skenderija i na platou ispred Skenderije u subotu 24. i u nedjelju 25. maja 2014. godine održati Dani Dizajna.
U okviru ove manifestacije planirano je nekoliko kreativnih radionica za djecu iz vrtića i osnovnih škola iz oblasti grnčarije, modnog i produkt dizajna. Takođe, bit će održana i modna revija i lutkarska predstava s odjećom i lutkama proizvedenim od recikliranih materijala.
Djeca, učesnici radionica, se mole da na radionice ponesu slatkiše ili neku svoju igračku i tom prilikom ih doniraju za svoje drugare iz poplavama ugroženih područja Bosne i Hercegovine. Radionice za djecu na programu su u subotu od 11 do 18 sati.
Dani dizajna organizovani su u periodu sajma namještaja Interio-Exterio 2014, a uz podršku USAID-Sida FIRMA projekta koji je angažovan na promociji produkt dizajna i dizajn namještaja u BiH. Percepcija i promjena odnosa prema dizajnu te razumijevanje njegovog značaja za ekonomski razvoj određene sredine je dugoročan proces, a u svom pristupu USAID-Sida FIRMA projekat se primarno fokusira na mlađu populaciju (djecu i studente).
Cilj ovih aktivnosti je odgojiti novu generaciju Bosanaca i Hercegovaca koja će razumijevati, zahtijevati i cijeniti originalni proizvod što će i samu bh. industriju potaći da više ulaže u originalni dizajn.

indikator.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close